Borg/McEnroe

()

"Kaikkien aikojen tennistrilleri – elokuva Björn Borgin ja John McEnroen Wimbledonin loppuottelusta nostaa katsojankin sykkeen." HS

Wimbledon, 1980. Sateisin kesä vuosikymmeniin. Kaikki odottavat, että maailman paras tennispelaaja Björn Borg korjaa viidennen Wimbledon-voittonsa. Mutta kulissien takana tapahtuu. Vain 24-vuotias Borg on maailman johtavia ikoneita. Hän on myös lähellä uransa loppua, väsynyt ja pelkojen riivaama. Hänen pahin kilpailijansa, nuori ja lahjakas John McEnroe, 20, on päättänyt syrjäyttää entisen sankarinsa Wimbledonin valtaistuimelta. 

Heidän keskinäinen kisansa huipentuu legendaariseen kaksintaisteluun Wimbledonissa vuonna 1980. Tämä on tarina kahdesta miehestä, joista tuli legendoja – ja hinnasta, jonka he siitä maksoivat.

Pääosissa nähdään mm. Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf ja Stellan Skarsgård. 

Myös yritys- ja yksityistilaisuuden tämän elokuvan kera mahdollisia, katso lisää täältä!

 

"Wimbledonin tennisturnauksen vuoden 1980 finaali on yksi niistä urheiluhistorian hetkistä, jotka kuuluvat maallikonkin yleissivistykseen. 

Ruotsalaisen Björn Borgin ja Yhdysvaltalaisen John McEnroen välisessä loppuottelussa olivat vastakkain lujahermoinen pelikone ja kiukutteleva ihmelapsi. Pelin huikein osuus oli neljännen erän tie-break, joka venyi 20 minuutin mittaiseksi. 

Katsomossa hurrattiin, selostamoissa hihkuttiin ja televisioiden ympärillä jännitettiin eri puolilla maailmaa. 

Ottelu sinetöi lopullisesti Borgin maineen tennislegendana. Vieläkin hänen nimensä myy – nyt urheiluvaatteissa ja hajuvesipullojen kyljissä. 

Tanskalaisen Janus Metzin ohjaama Borg/McEnroe kertoo loppuottelusta ja siitä, mitä sitä ennen oli tapahtunut. 

Elokuva on Juho Kuosmasen Hymyilevän miehen (2016) lailla esimerkki siitä, miten uskottavaa epookkia voi luoda pienillä keinoilla ja kuinka näennäisesti yksituumaiseen tarinaan voi upottaa inhimillistä tarttumapintaa. 

– Borg/McEnroe on kuvastoltaan miellyttävän monipuolinen, vaikka suurin osa tarinasta tapahtuu pelikentillä, pukuhuoneissa tai hotelleissa. Takaumia käytetään paljon ja luontevasti. – Borg/McEnroessa hahmot kehittyvät ja kasvavat, mikä tekee draamasta astetta notkeampaa kuin vastaavissa elokuvissa yleensä.

– Borg ja McEnroe (hämmästyttävästi nuoren Dustin Hoffmanin oloinen Shia LaBeouf) lyövät palloa aidon tuntuisesti ja katsoja elää mukana. 

Apuna kuvauksissa näyttelijöillä ovat olleet alan huiput, suomalaiset tennisammattilaiset Jarkko Nieminen ja Veli Paloheimo."

Miska Rantanen, HS

 

Ohjaus: Janus Metz

Käsikirjoitus: Ronnie Sandahl

Näyttelijät: Sverrir Gudnason, Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård, Tuva Novotny, David Bamber

Kieli: Englanti, ruotsi, saksa ja espanja. Tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.

Levittäjä: Nordisk Film

1h 41min K-3
   

  Ajankohtaista

  Kaikki Kinon Yösyöttö -näytökset täällä! Lunastathan varauksesi ajoissa jotta vältytään jonoilta. Yösyötön vauvakino-näytös 25.10. klo 12, liput täältä!

  ***

  Etkö mahtunut näytökseen? Yösyöttö ja Borg/McEnroe nyt myös nurkan takana Louhisalissa! Näytöksiä vain tiistaina 17.10. ja 19.10.

  ***

  Star Wars: The Last Jedi 2D & 3D – ennakkomyynti on alkanut täällä!

  ***

  Cult Club -sarjan syyskauden päättää la 11.11. klo 20.00 riemastuttava kulttimusikaali The Rocky Horror Picture Show, liput täällä!

   

  ***

  Tuntematon sotilas -elokuvan lipunmyynti on alkanut! 10 näytöstä nyt myynnissä täällä! Näytösliput ovat 12 € / 11 € elokuvan kolmituntisen keston takia.

  ***

  Uusi oopperakausi 2017-18 nyt myynnissä täällä!

  ***

  Yleisön pyynnöstä alennusperusteiset liput saa nyt suoraan verkkokaupasta! Lippuja ostaessa klikkaa hinnan vieressä olevaa vaihda lipputyyppiä -linkkiä ja valitse oikea vaihtoehto. Alennusperusteisen lipun ostaminen edellyttää asianmukaista korttia tai todistusta. 

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  ***

  Kino Tapiola on ensi-iltateatteri joka valikoi ohjelmistoonsa pääasiassa eurooppalaisen ja kotimaisen elokuvan parhaimmistoa. Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  ***

  Kiireellisissä tiedusteluissa viikonloppuisin ja iltaisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä