Dunkirk

“Nolan's WWII Epic May Be the Greatest War Film Ever. Filmmaker's recreation of key British battle is stunning, stirring – and a stone-cold masterpiece." Rolling Stone

Christopher Nolanin (The Dark Knight, Inception, Interstellar) kauan odotettu eeppinen uutuus päivästä joka muutti maailmaa. 

Elokuvan Dunkirk tapahtumat alkavat tilanteesta, jossa vihollisjoukot ovat saartaneet sadoistatuhansista sotilaista koostuvat Britannian ja liittoutuneiden joukot. Merelle asti vetäytyneet sotilaat ovat rannalla loukussa vihollisen lähestyessä.

Elokuvan vaikuttavaan näyttelijäkaartiin kuuluvat mm. Tom Hardy (Revenant, Mad Max: Fury Road, Inception), Mark Rylance (Vakoojien silta, Wolf Hall), Kenneth Branagh (My Week with Marilyn, Hamlet, Henry V), Cillian Murphy (Inception, Yön ritari -trilogia) ja Fionn Whitehead, sekä Aneurin Barnard, Harry Styles, James D’Arcy, Jack Lowden, Barry Keoghan ja Tom Glynn-Carney.

 

“Nolanin kunnianhimoisin ja ehkä jopa paras elokuva. Se on sotaelokuva, joka jättää katsojan miettimään päiviksi mutta välttää genren kompastuskivet. Nolan todistaa jälleen olevansa sukupolvensa taitavimpia tarinankertojia.

– Vaikka kaikki näyttelijät ovat hienoja rooleissaan, Nolanin mestarillinen ohjaus dominoi elokuvaa. Hans Zimmerin musiikki, Hoyte Van Hoyteman kuvaus ja elokuvan äänisuunnittelu tekevät elokuvasta täysin immersiivisen kokemuksen. Elokuvasta tulee fyysinen kokemus, kun luotien äänet sulautuvat katsojan sydämen sykkeeseen. Taustalla kuuluva kellon tikitys on jatkuva muistutus katsojalle kuinka vähän aikaa nuorilla sotilailla on.

– Sisu on sana, joka löytyy vain suomen kielestä ja se yhdistetään maailmalla suomalaisiin. Se on myös sana, joka tulee mieleen katsoessa Dunkirkia. Elokuvasta lähtee vaikuttuneena, ei vain Nolanin taidoista ohjaajana, vaan myös englantilaisten sisusta sodan keskellä. Dunkirk nousee helposti Nolanin parhaiden elokuvien joukkoon ja on vaikea olla ihailematta Nolanin silkkaa mestarillisuutta.”

★★★★★ Maria Lättilä, Episodi

"From first frame to last, Christopher Nolan's Dunkirk is a monumental achievement, a World War II epic of staggering visual spectacle (see it in IMAX if you can) that hits you like a shot in the heart. 

– This is not a film about politics or the major figures of the era (a Churchill speech is heard, but only as read by a soldier on the ground). In fact, Nolan argues that he hasn't made a war film at all, but a story of survival. Point taken. But there's little doubt that he has, without sentimentality or sanctimony, raised that genre to the level of art. Dunkirk is a landmark with the resonant force of an enduring screen classic. The Oscar race for Best Picture is officially on.”

★★★★ Peter Travers, Rolling Stone


“[…] a powerful and superbly crafted […]”

★★★★★ Peter Bradshaw, The Guardian

 

Ohjaus: Christopher Nolan

Käsikirjoitus: Christopher Nolan

Näyttelijät: Kenneth Branagh, Cillian Murphy, Fionn Whitehead, Aneurin Barnard, 
Harry Styles, James D’Arcy, Jack Lowden, Barry Keoghan, 
Tom Glynn-Carney, with Mark Rylance, Tom Hardy 

Levittäjä: SF Film

Kieli: Englanti, ranska, saksa. Tekstitetty suomeksi.

1h 46min K-16 Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

  Ajankohtaista

  Kaikki Kinon Yösyöttö -näytökset täällä! Lunastathan varauksesi ajoissa jotta vältytään jonoilta. Yösyötön vauvakino-näytös 25.10. klo 12, liput täältä!

  ***

  Etkö mahtunut näytökseen? Yösyöttö ja Borg/McEnroe nyt myös nurkan takana Louhisalissa! Näytöksiä vain tiistaina 17.10. ja 19.10.

  ***

  Star Wars: The Last Jedi 2D & 3D – ennakkomyynti on alkanut täällä!

  ***

  Cult Club -sarjan syyskauden päättää la 11.11. klo 20.00 riemastuttava kulttimusikaali The Rocky Horror Picture Show, liput täällä!

   

  ***

  Tuntematon sotilas -elokuvan lipunmyynti on alkanut! 10 näytöstä nyt myynnissä täällä! Näytösliput ovat 12 € / 11 € elokuvan kolmituntisen keston takia.

  ***

  Uusi oopperakausi 2017-18 nyt myynnissä täällä!

  ***

  Yleisön pyynnöstä alennusperusteiset liput saa nyt suoraan verkkokaupasta! Lippuja ostaessa klikkaa hinnan vieressä olevaa vaihda lipputyyppiä -linkkiä ja valitse oikea vaihtoehto. Alennusperusteisen lipun ostaminen edellyttää asianmukaista korttia tai todistusta. 

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  ***

  Kino Tapiola on ensi-iltateatteri joka valikoi ohjelmistoonsa pääasiassa eurooppalaisen ja kotimaisen elokuvan parhaimmistoa. Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  ***

  Kiireellisissä tiedusteluissa viikonloppuisin ja iltaisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä