Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä

(Dyrene i Hakkebakkeskogen)

Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä perustuu norjalaisen Thorbjørn Egnerin samannimiseen satuklassikkoon, joka on valloittanut lukijoita 1950-luvulta alkaen.

Hurmaavana nukkeanimaationa toteutettu elokuva kertoo Hyppelihiiren, Martti Metsähiiren, leipurimestari Jänöliinin ja heidän eläinystäviensä elämästä Myökki-Pyökki-metsässä. Metsä on muuten mukava paikka asua, mutta pienten eläinten on jatkuvasti varottava isompiaan – erityisesti Mikko Repolaista. Kun Samuli Siilikin yrittää syödä suihinsa Martti Metsähiiren mummon, on korkea aika säätää laki, jotta elämään metsässä saataisiin tolkku: tästedes kaikkien metsän eläinten tulee olla ystäviä eikä kukaan saa syödä toista.    

Norjalainen lastenkirjailija Thorbjørn Egner (1912–1990) tunnetaan parhaiten saturomaaneistaan Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä (1953, suom. 1956) ja Kolme iloista rosvoa (1955, suom. 1957), jotka hän kertoi ja kuvitti. Rasmus A. Sivertseninohjaama animaatioelokuva Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä kertoo Egnerin lämminhenkisen sadun kirjalle uskollisesti.

 

“Hyppelihiiri on klassinen nukkeanimaatio, ja se tuntuu vauhdikkaiden Pixar-animaatioiden jälkeen hellyttävältä. Norjalaiselokuva sopii myös pienimmille, sillä lastenkirjailija Thorbjørn Egnerin luomassa maailmassa kaikki on hieman hupaisaa.

Animaatio on muuttunut elokuvan lajeista varmasti eniten digitalisaation myötä. Diginatiivit, joille norjalainen Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä on suunnattu, ovat kasvaneet toinen toistaan taidokkaampien tietokone- ja 3d-animaatioiden parissa.

Ehkä juuri siksi perinteinen, stop motion -tekniikalla toteutettu nukkeanimaatio tuntuu niin kiinnostavalta suurella valkokankaalla. Stop motion on vanhin ja kenties työläin tapa tehdä animaatiota, eikä niin tehtyjä pitkiä elokuvia turhan usein pääse tuotantoon saakka.

– 1950-luvun norjalaisesta satukirjaklassikosta versioitu Hyppelihiiri on vauhdikkaiden Pixar-animaatioiden rinnalla hellyttävän perinteinen lastensatu.

Elokuva on uskollinen alkuperäiselle Thorbjørn Egnerin sadulle. Se kertoo tarinan metsäneläimistä, jotka sopivat keskenään rauhanomaisesta elosta ja asettuvat typeriä ihmisiä vastaan.”

Laura Airola, HS

 

Ohjaus: Rasmus A. Sivertsen

Käsikirjoitus: Karsten Fullu

Levittäjä: SF Film Finland Oy

Kieli: suomeksi puhuttu.

1h 16min K-3
   

  Ajankohtaista

  Kino Soi! -kamarimusiikkiklubin avajaiskeikka Kinolla ma 25.9. klo 19 (ovet 18), täältä ja Facebookista lisätietoa! Liput 10/15 €.

  ***

  Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin aikana 19.-21.9. Kinolla nähdään Pohjoismaisen neuvoston elokuvapalkinnon ehdokaselokuvat, näytökset ja liput täältä! 

  ***

  Cult Club -sarjaa jatkaa kaikkien aikojen kalajuttu Jaws (Tappajahai) la 14.10. klo 20, ja marraskuussa The Rocky Horror Picture Show, josta lisätietoa, käyttäytymisohjeet ja näytöspäivä pian!

  ***

  Uusi oopperakausi 2017-18 nyt myynnissä täällä!

  ***

  Yleisön pyynnöstä alennusperusteiset liput saa nyt suoraan verkkokaupasta! Lippuja ostaessa klikkaa hinnan vieressä olevaa vaihda lipputyyppiä -linkkiä ja valitse oikea vaihtoehto. Alennusperusteisen lipun ostaminen edellyttää asianmukaista korttia tai todistusta. 

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  ***

  Kino Tapiola on ensi-iltateatteri joka valikoi ohjelmistoonsa pääasiassa eurooppalaisen ja kotimaisen elokuvan parhaimmistoa. Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  ***

  Kiireellisissä tiedusteluissa viikonloppuisin ja iltaisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä