Muistoja äidistäni

(Fai bei sogni)

Pitkän linjan italialaisen elokuvantekijän, Marco Bellochion ohjaama Muistoja äidistäni on varmaotteisesti ohjattu draama, jolla on lämmin sydän.

Massimo (Nicolò Cabras) on 10-vuotias torinolaispoika. Hän asuu kolmestaan rakkaan äidin ja etäisemmäksi jääneen isänsä kanssa. Perheen tasapaino järkkyy, kun syöpään sairastunut äiti menehtyy äkillisesti.

Massimo jatkaa koulunkäyntiä ja saa ystäviä, mutta äidin ikävä ei hälvene. Menetys on kuin varjo, joka seuraa Massimoa läpi elämän. Elokuvan toisessa aikatasossa tapaamme aikuisen Massimon (Valerio Mastandrea). Menestyneen ja pidetyn miehen silmissä asuu suru, jota mikään ei tunnu kirkastavan – kunnes eräänä päivänä hän tapaa Elisan (Bérénice Bejo, Artist).

 

“…tunnelmallinen kuvaus elämänpituisesta surutyöstä. – Elokuvantekijänä, käsityöläisenä, Bellacchio on yhä sama vanha tyylitaituri. Massimon lapsuudenmuistot äidin hellyydestä, kuolemasta, ankaran isän kömpelöstä huolenpidosta, teiniajan muistot kirkoista, kouluista ja ystävien kodeista on vangittu maagisella rytmillä ja runollisuudella.Daniele Ciprin kuvaus on intiimiä ja samalla suureellista. Tarinaa kuljettaa hienosti myös 1970-luvun pop-musiikki. Pientä Massimoa esittävä Nicolo Cabras tekee varhaiskypsän roolityön, minkä on tietysti mahdollistanut Bellocchion herkkyys samaistua lapsuuden mielenmaisemaan kaikkine vivahteineen."

Muistoja äidistäni
Jarno Lindemark, Etelä-Suomen Sanomat

“Vuonna 1939 syntynyt Marco Bellocchio aloitti ohjaajanuransa jo 1961, joten hän on todellinen italialaisen elokuvan veteraani. Bellocchio on ollut hyvin tuottelias viime vuosiin asti, mutta meillä hänen elokuviaan on esitetty harvoin.

– Neorealismin jälkeisen italialaisen elokuvan tärkeimpiin ohjaajiin lukeutuva Bellocchio on usein käsitellyt poliittisia tai perhedynamiikkaan liittyviä aiheita. Jälkimmäisestä on tavallaan kyse myös elokuvassa Muistoja äidistäni. Vuonna 2016 valmistunut elokuva on ohjaajan tuorein pitkä ohjaustyö.

– Parhaiten Muistoja äidistäni toimii 1960-luvun lopun jaksoissa, Massimon lapsuutta kuvatessaan. Niissä on intensiteettiä ja fokus kohdallaan.

– Massimo Granillinin romaaniin perustuva Muistoja äidistäni on hieman epätasainen ja paikallaan polkeva, mutta ehdottoman kiinnostava uutuus yhdeltä italialaisen elokuvan mestarilta.”

Leena Virtanen, HS

 

Ohjaus: Marco Bellocchio

Käsikirjoitus: Massimo Granillinin romaanin pohjalta käsikirjoittaneet Valia Santella, Edoardo Albinati ja Marco Bellocchio.

Näyttelijät: Bérénice Bejo, Valerio Mastandrea, Fabrizio Gifuni

Levittäjä: Future Film

Kieli: Italia, ranska. Tekstitetty suomeksi. 

2h 11min K-12 Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

  Ajankohtaista

  Kino Soi! -kamarimusiikkiklubin avajaiskeikka Kinolla ma 25.9. klo 19 (ovet 18), täältä ja Facebookista lisätietoa! Liput 10/15 €.

  ***

  Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin aikana 19.-21.9. Kinolla nähdään Pohjoismaisen neuvoston elokuvapalkinnon ehdokaselokuvat, näytökset ja liput täältä! 

  ***

  Cult Club -sarjaa jatkaa kaikkien aikojen kalajuttu Jaws (Tappajahai) la 14.10. klo 20, ja marraskuussa The Rocky Horror Picture Show, josta lisätietoa, käyttäytymisohjeet ja näytöspäivä pian!

  ***

  Uusi oopperakausi 2017-18 nyt myynnissä täällä!

  ***

  Yleisön pyynnöstä alennusperusteiset liput saa nyt suoraan verkkokaupasta! Lippuja ostaessa klikkaa hinnan vieressä olevaa vaihda lipputyyppiä -linkkiä ja valitse oikea vaihtoehto. Alennusperusteisen lipun ostaminen edellyttää asianmukaista korttia tai todistusta. 

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  ***

  Kino Tapiola on ensi-iltateatteri joka valikoi ohjelmistoonsa pääasiassa eurooppalaisen ja kotimaisen elokuvan parhaimmistoa. Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  ***

  Kiireellisissä tiedusteluissa viikonloppuisin ja iltaisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä