Niin kauan kun sydän lyö

(Réparer les vivants)

Kaikki alkaa siitä, kun kolme surffaripoikaa ottaa nuoruuden innolla mittaa meren tyrskyistä. Vain muutamaa tuntia myöhemmin heidän ollessaan jo paluumatkalla kotiin he joutuvat auto-onnettomuuteen. Nuorukainen nimeltä Simon päätyy Le Havren sairaalaan, missä hänen hauras henkensä on täysin sairaalalaitteiden varassa. Samaan aikaan Pariisissa eräs vakavasti sairas nainen odottaa saavansa vihdoin elinsiirron, joka soisi hänelle lisää elinaikaa.

Elokuvan on ohjannut Katell Quillévérén, ja se perustuu Maylis De Kerangalin palkittuun romaaniin ”Haudataan kuolleet, paikkaillaan elävät”.

 

“Sairaalamaailmaan sijoittuva elokuva on komeasti näytelty. Niin kauan kuin sydän lyö etenee rauhaisaan, tasapainoiseen tahtiin.

– Säästeliäin keinoin ja tasapainoisesti Quillévérén elokuvassa pohditaan suuria kysymyksiä: elämää, kuolemaa, elämän arvokkuutta ja sen lahjoittamista eteenpäin lääketieteen avulla.

– Quillévérén on onnistunut kääntää monien ranskalaisten nykyelokuvien impressionistisyyden vahvuudeksi. Niin kauan kun sydän lyö -elokuvan kokonaisuus hengittää rauhaisaan, tasapainoiseen tahtiin ja tekee hienosti kunniaa niin ihmiselämän arvokkuudelle kuin lääketieteen saavutuksille.

Tahar Rahim tekee komean roolityön potilaitaan kunnioittavana elinsiirtokoordinaattori Thomasina, samoin Emmanuelle Seigner Simonin Marianne-äitinä ja Dominique Blanc sydänkirurgi Lucie Moret’n roolissa.”

★★★★ Pertti Avola, Helsingin sanomat

“Niin kauan kun sydän lyö on ranskalainen vahvojen tunteiden draama isoista asioista: elämästä ja kuolemasta, menetyksestä ja uusista mahdollisuuksista. Elokuva tarkkailee ihmiselämän taitekohtia ja niihin vääjäämättä liittyviä tunteita realistisella, paikoin arkisellakin otteella.

Unenomaisen ahdistavaa onnettomuuskohtausta lukuun ottamatta elokuva lähestyy suuria aiheitaan toteavalla ja pateettisuutta kaihtavalla, mutta samalla pohdiskelevalla ja katsojalle tilaa antavalla otteella. Emotionaalisesti tarkka, mutta hienovarainen lähestymistapa ei purista katsojasta kyyneleitä väkisin, mutta elämän arvaamattomuuden kuvaus todennäköisesti liikuttaa ja puhuttelee monia. Kuoleman, surun ja sairauden kohtaamisen teemat ovat rankkoja, mutta elokuvassa on myös toivoa ja valoa. Yksityiskohtaisesti ja realistisesti kuvattu sydänleikkaus voi saada heikkohermoisimmat katselemaan valkokankaan sijaan kattoa tai kengänkärkiä.

Elokuva antaa aihetta keskustella myös rakkaudesta kaikissa eri muodoissaan sekä perhesuhteista kaikkine vaikeine ja voimaa antavine puolineen.”

Marjo / Media-avain

 

Ohjaus: Katell Quillévéré

Käsikirjoitus: Katell Quillévéré

Näyttelijät: Tahar Rahim, Emmanuelle Seigner, Anne Dorval 

Levittäjä: Finnkino Oy

Kieli: Ranska, tekstitetty suomeksi.

1h 44min K-12 Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

  Ajankohtaista

  Kaikki Kinon Yösyöttö -näytökset täällä! Lunastathan varauksesi ajoissa jotta vältytään jonoilta. Yösyötön vauvakino-näytös 25.10. klo 12, liput täältä!

  ***

  Etkö mahtunut näytökseen? Yösyöttö ja Borg/McEnroe nyt myös nurkan takana Louhisalissa! Näytöksiä vain tiistaina 17.10. ja 19.10.

  ***

  Star Wars: The Last Jedi 2D & 3D – ennakkomyynti on alkanut täällä!

  ***

  Cult Club -sarjan syyskauden päättää la 11.11. klo 20.00 riemastuttava kulttimusikaali The Rocky Horror Picture Show, liput täällä!

   

  ***

  Tuntematon sotilas -elokuvan lipunmyynti on alkanut! 10 näytöstä nyt myynnissä täällä! Näytösliput ovat 12 € / 11 € elokuvan kolmituntisen keston takia.

  ***

  Uusi oopperakausi 2017-18 nyt myynnissä täällä!

  ***

  Yleisön pyynnöstä alennusperusteiset liput saa nyt suoraan verkkokaupasta! Lippuja ostaessa klikkaa hinnan vieressä olevaa vaihda lipputyyppiä -linkkiä ja valitse oikea vaihtoehto. Alennusperusteisen lipun ostaminen edellyttää asianmukaista korttia tai todistusta. 

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  ***

  Kino Tapiola on ensi-iltateatteri joka valikoi ohjelmistoonsa pääasiassa eurooppalaisen ja kotimaisen elokuvan parhaimmistoa. Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  ***

  Kiireellisissä tiedusteluissa viikonloppuisin ja iltaisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä