Riku Haikara (dub)

(Richard the Stork)

Riku on haikaroiden adoptoima varpuspoika, joka uskoo olevansa mahtava haikara muiden joukossa. Kun haikarayhteisö alkaa valmistella muuttoa etelään, perhe joutuu kertomaan Rikulle totuuden. Hän on varpunen, eivätkä varpuset selviä pitkästä lennosta Afrikkaan. Rohkea Riku päättää kuitenkin uhmata rajojaan ja seurata perhettään etelään. Vauhdikkaaseen seikkailuun mukaan tempautuvat omituinen Olga-pöllö mielikuvituskaverinsa Olegin kera, sekä diivaileva papukaija Kiki. Hullunkurisia sattumuksia pursuilevan matkan varrella ystävykset oppivat ymmärtämään jotain uutta ystävyydestä, perheestä ja erilaisuuden hyväksymisestä.

Elokuva sai maailmanensi-iltansa helmikuussa Berliinin elokuvajuhlilla Generation-kilpasarjassa!

 

“Haikaraksi itseään luuleva varpunen löytää itsensä sympaattisessa neljän tähden lastenelokuvassa. Erilaisuuden hyväksyminen painottuu seikkailutarinassa.

– Saksalais-norjalaisen animaatioelokuva kertoo sympaattisella tavalla itsensä löytämisestä, oman identiteetin hahmottamisesta, erilaisuuden hyväksymisestä ja ystävyydestä. Memarin käsikirjoitus on oikeaoppinen seikkailutarina. On traaginen lähtökohta, karikatyyriset sivuhahmot ja päähenkilö, joka ponnistaa vaikeuksien kautta voittoon.

– Huumori tukee elokuvan kirkasta ja aina ajankohtaista sanomaa: erilaisuus on rikkautta. Voisi kuvitella että tästä tarinasta löytää lohtua monikin lapsi, joka kokee olevansa outolintu.”

★★★★ Laura Airola, HS

 

Ohjaus: Toby Genkel, Reza Memari

Käsikirjoitus: Reza Memari

Näyttelijät: Elokuvan suomenkielisinä ääninä: 
Heljä Heikkinen (Riku)
Tommi Korpela (isä-haikara)
Antti Pääkkönen (Kiki)
Rinna Paatso (Olga)
Katja Aakkula (äiti-haikara)
Alissa Kovalainen (untuvikko-Riku)

Suomenkielisen version työryhmä:
Ohjaus: Julle Paananen
Käännös: Janina Ikäheimonen
Miksaus: Mads Haaber
Studio: Audio Resort

Levittäjä: B-Plan

Kieli: Puhumme suomea!

 

1h 24min K-7 Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

  Ajankohtaista

  Kino Tapiolan 7-vuotisen historian toinen lipunhinnan korotus astuu voimaan ensi maanantaina 25.9. Lipunhinta nousee maltilliset 50 senttiä hintaan normaalilippu 10 € / alennusperusteiset 9 €.

  ***

  Tuntematon sotilas -elokuvan lipunmyynti alkaa pe 29.9. klo 14! Näytösliput ovat 12 € / 11 € elokuvan kolmituntisen keston takia.

  ***

  Kino Soi! -kamarimusiikkiklubin avajaiskeikka Kinolla ma 25.9. klo 19 (ovet 18), täältä ja Facebookista lisätietoa! Liput 10/15 €.

  ***

  Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin aikana 19.-21.9. Kinolla nähdään Pohjoismaisen neuvoston elokuvapalkinnon ehdokaselokuvat, näytökset ja liput täältä! 

  ***

  Cult Club -sarjaa jatkaa kaikkien aikojen kalajuttu Jaws (Tappajahai) la 14.10. klo 20, ja marraskuussa The Rocky Horror Picture Show, josta lisätietoa, käyttäytymisohjeet ja näytöspäivä pian!

  ***

  Uusi oopperakausi 2017-18 nyt myynnissä täällä!

  ***

  Yleisön pyynnöstä alennusperusteiset liput saa nyt suoraan verkkokaupasta! Lippuja ostaessa klikkaa hinnan vieressä olevaa vaihda lipputyyppiä -linkkiä ja valitse oikea vaihtoehto. Alennusperusteisen lipun ostaminen edellyttää asianmukaista korttia tai todistusta. 

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  ***

  Kino Tapiola on ensi-iltateatteri joka valikoi ohjelmistoonsa pääasiassa eurooppalaisen ja kotimaisen elokuvan parhaimmistoa. Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  ***

  Kiireellisissä tiedusteluissa viikonloppuisin ja iltaisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä