Koululaisnäytökset Kino Tapiolassa

Kevään 2016 Koulukinoviikot järjestetään 4.-15.4.2016

Espoon koulukinoviikot tarjoavat koululaisille upeita elokuvaelämyksiä oikeassa elokuvateatterissa koulupäivän aikana. Oppimateriaalien avulla voi yhteistä kokemusta lisäksi työstää luokassa esityksen jälkeen. Koulukinoviikot järjestetään vuosittain huhtikuussa.

Elokuvaesitysten lisäksi paikalla on tekijävieraita mahdollisuuksien mukaan,  jokaisen elokuvan alussa on myös pieni pohjustus.


Kaikki ilmoittautumiset nettilomakkeella 13.1. lähtien.

Lisätietoja auli.jaatinen(at)espoo.fi, puh. 050 535 6119.

Elokuvien KULPS!-kohderyhmät:

Belle ja Sebastian 3. ja 4. lk
Järven tarina 5. ja 6. lk
Kaduttaako? 7., 8., 9. ja 10. lk
Valkoinen raivo 8., 9. ja 10. lk
Elämä kuuluu meille 9. ja 10. lk

KULPS!-ryhmille esitykset ovat maksuttomia. Muille luokka-asteille Järven tarina liput 6 €/oppilas, muut näytökset 5 €/oppilas. Opettajat ja ohjaajat maksutta.

 

Kino Tapiolassa esitettävät elokuvat:

Kaduttaako? ti 5.4. klo 9.30

Jochem on pulska poika, jota luokan koviskolmikko höykyttää aina tilaisuuden tullen. Luokanvalvoja yrittää ymmärtää nuoria, eikä näe Jochemin syvenevää ahdinkoa. Myöskään luokkakaverit eivät uskalla puuttua asiaan. Elokuva on merkittävä puheenvuoro koulukiusaamisesta - se tekee näkyväksi luokassa tapahtuvan kiusaamisen dynamiikan ja muistuttaa siitä epämiellyttävästä tosiasiasta, että kaikkien toiminnalla on vaikutuksensa ja myös sivustaseuraajilla on vastuunsa. Elokuva - kuten myös sen pohjana oleva menestysromaani - on palkittu moninkertaisesti, mm. Euroopan elokuva-akatemian nuorten tuomaristo valitsi sen viime vuoden parhaaksi eurooppalaiseksi nuortenelokuvaksi.

 

Järven tarina ke 6.4. klo 9.30

Suosittu dokumentti Metsän tarina saa jatkoa!
Järven tarina -elokuva vie katsojan Suomen luonnon ainutlaatuisimman aarteen, järviemme, saloihin ja myytteihin. Suomalaisen kulttuurin ja muinaisten uskontojen tarinat heräävät henkiin, kun pinnan alla oleva maailma avataan katsojille ensi kertaa tässä laajuudessa. Järven tarinassa kaikki kerrotaan veden kautta; selityksensä saavat niin maailman synty kuin veden äärellä ja alla elävät eläimet, kasvit ja hyönteiset. Vuodenajat vaihtuvat tarinoiden myötä, yli kuusi tuhatta vuotta järvien historiaa kerrotaan vanhojen suomalaisten tarujen, uskomusten ja uskontojen kautta.

Valkoinen raivo to 6.4. klo 11.30

Valkoinen raivo on kertomus Laurista, joka suunnitteli ja valmistautui tekemään massamurhia. Lauri haki kuitenkin apua, eikä toteuttanut "fantasioitaan". Myöhemmin hänestä tuli ihmismielen aggression ja väkivaltaisen käyttäytymisen akateeminen tutkija ja arvostettu tieteellinen asiantuntija, minkä kautta hän on perehtynyt massamurhiin peilaten myös omia kokemuksiaan niihin. 

Tältä pohjalta Lauri on luonut teorian "valkoisesta raivosta". Laurin mukaan on olemassa useita ihmisiä, jotka ovat koulukiusaamisen ja lapsuudessa koetun trauman yhdistelmän seurauksena täynnä "valkoista raivoa", mikä voi äärimmillään johtaa kouluampumisiin ja muihin väkivaltaisiin tekoihin. 

Lisätietoa ja oppimateriaalit

Belle ja Sebastian ti 12.4. klo 9.30

Eletään vuotta 1943 Ranskan Alppien henkeäsalpaavissa maisemissa. Kuusivuotias Sebastian asuu pienessä Saint-Martinin kylässä yhdessä tätinsä ja isoisäpuolensa kanssa. Alppien kauniilla ja vaarallisilla rinteillä leikkivä Sebastian kohtaa ”Pedoksi” kutsutun, suurikokoisen koiran, jonka kyläläiset uskovat tappavan lampaita ja uhkaavan ihmisiäkin. Poika kuitenkin ystävystyy koiran kanssa ja antaa tälle osuvamman nimen, Belle.

Vaikeakulkuisilla vuoristopoluilla kylän asukkaat salakuljettavat juutalaispakolaisia Sveitsin puolelle – Alppien vaaroista ja natsivalloittajista huolimatta. Valloittajat pääsevät vihille salakuljetusjuonista ja ryhtyvät toimiin ongelman ratkaisemiseksi. Kyläläiset eivät kuitenkaan aio antaa periksi – eikä Sebastian luovu vaaralliseksi leimatusta ystävästään.

Nicolas Vanierin ohjaama koko perheen elokuva perustuu Cécile Aubreyn romaaniin (Belle et Sébastien, 1965) ja sen pohjalta toteutettuun, rakastettuun tv-sarjaan (1965–1969). Tv-sarjan kuuluisa tunnuslaulu, Lintu (L’oiseau), kuullaan myös elokuvassa.

Lisätietoa ja oppimateriaalit

Elämä kuuluu meille ti 12.4. klo 11.30

Nuoret Sarah ja Philip ovat tavanneet toisensa internetissä. Heillä on traaginen suunnitelma päättää elämänsä hyppäämällä yhdessä alas vuorelta. Nuoret päättävät tavata kasvokkain ja lähteä retkelle Itävallan vuoristoon, jossa lopulta kaikki saisi päätöksensä. Tavatessaan toistensa Sarah ja Philip huomaavat olevansa erilaisia kuin mitä olivat kuvitelleet ennen tapaamistaan. Kiipeämisen aikana Sarah ja Philip jakavat toistensa elämän. Pitkät dialogit nuorten elämästä sekä tulevasta elämän päätöksestä jatkuvat vuoren jyrkänteelle asti. Ymmärrys toisen päätöksestä kasvaa ja samalla halu tukea toista lisääntyy. Jakamalla matkan ylös nuoret huomaavat, etteivät olekaan maailmassa niin yksin ajatustensa kanssa kuin kuvittelivat. Nuorten keskustelut suhteesta omaan ulkonäköönsä ja minäkuvaan sekä vanhempiin, koulukiusaamisesta, ensimmäisistä seksikokemuksista, masennuksesta sekä itse edessä häämöttävästä kuolemasta on esitetty pohdiskelevalla otteella. Elokuva on kahden nuoren kriisikertomus siitä, kuinka nuorten tulisi sopeutua moderniin maailmaan ja löytää täältä oma paikkansa

Lisätietoa ja oppimateriaalit

Espoon koulukinoviikot järjestää Espoon kulttuuripalvelut yhteistyössä paikallisten elokuvateattereiden sekä Koulukino ry:n ja Svenska nu:n kanssa. Viikkoja on järjestetty vuodesta 2004 lähtien.

Kino Tapiolassa on mahdollista järjestää myös yksityisiä Koulukino-näytöksiä

Kino Tapiolassa on mahdollista järjestää koululais- ja päiväkotinäytöksiä myös muuten kuin Koulukinoviikoilla. Ryhmät voivat järjestää omannäköisensä näytöksen itse valitsemallaan elokuvalla ja yhteisesti sovittuna ajankohtana (teatteri on yleensä vapaana arkisin päiväaikaan). Mieleistä elokuvaa voi käydä etsimässä esimerkiksi Koulukinon sivuilta, www.koulukino.fi, jossa on laaja valikoima kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia eri ikäryhmille oppimateriaalien kera.

Tiedustele hyvissä ajoin sopivaa ajankohtaa, toivomanne elokuvan saatavuutta ja muita lisätietoja.

Tiedustelut arkisin päiväsaikaan info@kinotapiola.fi  / 045 1144945
Koulukino-hinnat alkaen 6 € / oppilas (hintaan vaikuttaa mm. ryhmäkoko ja elokuvavalinta)
Ryhmän minimikoko n. 80 hlöä

Ajankohtaista

Haku Venetsian elokuvajuhlille on nyt päättynyt jotta ehdimme käydä hakemukset läpi ennen Europe Cinemasin virallista deadlinea joka on huomenna ti 25.4., kiitos kaikille hakijoille!

***

Espoo Ciné valtaa Kino Tapiolan 5.-14.5.2017! Lisätietoa ja festivaaliohjelma täällä!

***

Yleisön pyynnöstä alennusperusteiset liput saa nyt suoraan verkkokaupasta! Lippuja ostaessa klikkaa hinnan vieressä olevaa vaihda lipputyyppiä -linkkiä ja valitse oikea vaihtoehto. Alennusperusteisen lipun ostaminen edellyttää asianmukaista korttia tai todistusta. 

***

Cult Club esittää: Kulttielokuvia kansalle! Kino Tapiolan uuden esityssarjan syys-talven 2016 näytökset olivat menestys! Jatkamme sarjaa kevät/syksyllä 2017 – ehdota meille kulttileffoja esitettäväksi täällä!

  

Ohjelmisto ja aukioloajat


Lipunmyynti teatterilla avautuu puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

***

Kino Tapiola on ensi-iltateatteri joka valikoi ohjelmistoonsa pääasiassa eurooppalaisen ja kotimaisen elokuvan parhaimmistoa. Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

***

Kiireellisissä tiedusteluissa viikonloppuisin ja iltaisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


 
 

Yhteystiedot
Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

Ota yhteyttä