ROH: Taikahuilu

(Die Zauberflöte)

The Royal Opera: Taikahuilu 

(Die Zauberflöte) 
W.A. Mozart

Uusi produktio avaa Royal Opera Housen näytäntökauden 2017-18 oopperaa ja balettia Kino Tapiolan valkokankaalla! Mika Kares debytoi Lontoon lavalla, lue Hesarin haastattelu täältä.

Taikahuilun vakavuus ja komiikka pääsevät oikeuksiinsa David McVicarin klassisessa ohjauksessa. Tanssivat eläimet, lentävät esineet ja kirkkaasti loistava tähtitaivas ovat osa ohjaajan luomaa mielikuvitusmaailmaa, joka tarjoaa upean taustan Mozartin musiikille Yön kuningattaren aarioineen, Taminon ja Paminan rakkausduettoineen sekä Papagenon kansanlauluja muistuttavine aarioineen. 

 

“Mika Kares teki rauhallisen ja varmaotteisen Royal Opera House -debyytin. Suomalaiset ehtivät tottua Matti Salmisen ja Jaakko Ryhäsen pitkän loistokauden aikaan syvempisointisiin Sarastroihin, kun Kares pyrkii kohti kevyempisointista ja syvällisen sävykästä ihannettaan Ferruccio Furlanettoa.

Laulu on linjakasta ja sointi kaunis. Hän sulautuu myös ensemblekohtauksiin balanssin puolesta luontevasti. Matalimmatkin sävelet tulivat nyt vaivattomasti, toisin kuin nuorempana.

Ei siis ihme, että Royal Opera House avasi heti ensi-illan jälkeen neuvottelut peräti kolmesta seuraavasta roolista.”

Helsingin sanomat. Lue koko artikkeli täältä! Täällä myös Mika Kareksen laaja haastattelu.

 

***

MUSIIKKI                 WOLFGANG AMADEUS MOZART
LIBRETTO                LORENZO DA PONTE
OHJAUS                   DAVID MCVICAR
KAPELLIMESTARI      JULIA JONES

TAMINO                   MAURO PETER
PAMINA                   SIOBHAN STAGG
PAPAGENO               RODERICK WILLIAMS

***

Live / Tallennus        Ke 20.9.2017 klo 21.15
Kesto (arvio)            3h 10min (1 väliaika)

Lauletaan saksaksi, englanninkielinen tekstitys.

***

Kino Tapiolassa ooppera- ja baletti-iltoihin kuuluu laadukkaan ohjelmiston lisäksi myös oikea oopperatunnelma: Takit jätetään narikkaan, saliin otetaan mukaan käsiohjelma ja väliajalla nautitaan kahvi/tee ja leivos. 

Kino Tapiola esittää maailman arvostetuimpiin kuuluvan ooppera- ja balettitalo Royal Opera Housen esityksiä Lontoon Covent Gardenista, ainoana teatterina Espoossa. Näytäntökauden 2017-18 teokset tallennetaan suorana satelliittilähetyksenä ja esitetään Kino Tapiolan valkokankaalla vain muutamaa päivää myöhemmin, aina sunnuntaisin klo 18. 

3h 10min
   

  Ajankohtaista

  Kaikki Kinon Yösyöttö -näytökset täällä! Lunastathan varauksesi ajoissa jotta vältytään jonoilta. Yösyötön vauvakino-näytös 25.10. klo 12, liput täältä!

  ***

  Etkö mahtunut näytökseen? Yösyöttö ja Borg/McEnroe nyt myös nurkan takana Louhisalissa! Näytöksiä vain tiistaina 17.10. ja 19.10.

  ***

  Star Wars: The Last Jedi 2D & 3D – ennakkomyynti on alkanut täällä!

  ***

  Cult Club -sarjan syyskauden päättää la 11.11. klo 20.00 riemastuttava kulttimusikaali The Rocky Horror Picture Show, liput täällä!

   

  ***

  Tuntematon sotilas -elokuvan lipunmyynti on alkanut! 10 näytöstä nyt myynnissä täällä! Näytösliput ovat 12 € / 11 € elokuvan kolmituntisen keston takia.

  ***

  Uusi oopperakausi 2017-18 nyt myynnissä täällä!

  ***

  Yleisön pyynnöstä alennusperusteiset liput saa nyt suoraan verkkokaupasta! Lippuja ostaessa klikkaa hinnan vieressä olevaa vaihda lipputyyppiä -linkkiä ja valitse oikea vaihtoehto. Alennusperusteisen lipun ostaminen edellyttää asianmukaista korttia tai todistusta. 

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  ***

  Kino Tapiola on ensi-iltateatteri joka valikoi ohjelmistoonsa pääasiassa eurooppalaisen ja kotimaisen elokuvan parhaimmistoa. Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  ***

  Kiireellisissä tiedusteluissa viikonloppuisin ja iltaisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä