12 Years a Slave

Parhaan elokuvan ja parhaan naissivuosan Oscarit saanut Steve McQueenin (Hunger, Shame) ohjaama tositarina vapaasta mustaihoisesta miehestä, joka siepataan New Yorkista ja myydään orjaksi 1850-luvun puolivälin Louisianaan, sekä hänen epätoivoisesta kamppailustaan palata takaisin kotiin perheensä luokse. Pääosissa mm. Chiwetel Eijofor, Michael Fassbender, Brad Pitt, Benedict Cumberbatch ja Paul Giamatti.

Solomon Northup (Eijofor) on kouluja käynyt mies ja lahjakas muusikko, joka asuu vaimonsa ja lastensa kanssa New Yorkin Saratogassa. Eräänä päivänä kaksi sirkuspromoottoreiksi esittäytyvää miestä lähestyy häntä. Solomon lupautuu soittamaan viulua heidän esiintyessään. Solomonia odottaa kuitenkin julma kohtalo ja pian häntä ollaan kuljettamassa etelävaltioihin orjaksi. Vuosien vieriessä Solomon ei suostu luopumaan toivosta, vaikka ympärillä on ihmisiä, jotka purkavat toivottomuutensa väkivaltaan. Solomonin on pantava peliin kaikkensa ja luotettava ihmisiin jos hän aikoo vielä joskus saada vapautensa ja perheensä takaisin.

Elokuva keräsi Oscar-ehdokkuuksia peräti yhdeksässä eri kategoriassa: mm. paras elokuva, paras ohjaus (Steve McQueen), paras miespääosa (Chiwetel Ejiofor), paras miessivuosa (Michael Fassbender), paras naissivuosa (Lupita Nyong'o) ja paras sovitettu käsikirjoitus (John Ridley).

2h 13min K-16 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä