195 The Movie - vapaa pääsy!

Linjan 195 kyytiin pääsee vielä kerran Kino Tapiolassa! Näytökseen on vapaa pääsy.

195 The Movie" -elokuva esittää bussilinja 195:n matkan Espoon Latokaskesta Helsingin Kamppiin. Elokuva on kuvattu etuistuimelta, matkustajan näkökulmasta, eli siinä tuijotetaan ulos etuikkunasta koko elokuvan ajan. Äänimaisema on taltioitu samaan aikaan auton sisältä - on kuin olisi itse kyydissä. Jokaisen pysäkin nimi mainitaan pysäkin kohdalla. Elokuva on nostalgiaa ja historiaa, ja sen kesto on 58 minuuttia. Elokuvan on kuvannut ja äänittänyt Mika Koivusalo.

Elokuvan tekijä Mika Koivusalo alustaa esityksen ja on itse "kyydissä" koko matkan. Ennen elokuvaa esitetään lyhytdokumentti (6 min) Espoon linja-autoliikenteen alkuajoista sekä linjan 195 historiasta. 195 oli yksi Espoon vanhimpia bussilinjoja. Se sai alkunsa maaliskuussa vuonna 1962, kun uusi Tapiola 1 -linja aloitti liikennöinnin. Sen reitti kulki Tapiolasta Oravannahkatorilta Otaniemen, Lehti- ja Kuusisaaren kautta Munkkiniemeen ja sieltä Helsingin keskustaan linja-autoasemalle.

Vuosina 1972-73 pääkaupunkiseudun linjojen numerointi uusittiin, ja tuolloin Tapiola 1 -linjasta tuli 191. Rinnalla oli kolme muuta Munkkiniemen kautta Helsinkiin kulkevaa linjaa. Linja 192 lähti Otaniemestä, 194 Tapiolan Pohjantorilta. Linja 195:n päätepysäkki oli aluksi Olarissa, mutta siirtyi sitten Latokaskeen. Linja 195 lopetettiin 3.1.2018 monen muun suoraan Helsinkiin kulkevan linjan ohessa, kun Länsimetron syöttöliikenne alkoi. 

1h 8min K-3
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä