24 viikkoa

(24 Wochen)

24 viikkoa on koskettava draamaelokuva naisen elämän vaikeimmasta valinnasta. Astrid on kuudennella kuulla raskaana, kun odottamaton diagnoosi pakottaa hänet pohtimaan tulevaisuuttaan uudelleen.

Stand up -koomikko Astrid rakastaa työtään, manageri-miestään Markusta, yhdeksänvuotiasta tytärtään Neleä ja vitsailee lavalla toisesta raskaudestaan. Kun käy ilmi, että vielä syntymätön lapsi ei olekaan terve, joutuvat Astrid ja Markus pohtimaan tulevaisuuttaan uudelleen. Alun luottavaisuus vaihtuu epäilyksi, kun diagnoosi paljastuu odotettua vakavammaksi. Astrid on lopulta tilanteessa, jossa vain hän voi päättää vauvan elämästä. Astridilla on mahdollisuus valita, mutta hänen on pakko tehdä päätös.

24 viikkoa ei ole elokuva puolesta tai sitä vastaan, vaan se pakottaa pohtimaan kysymystä, johon kukaan ei voi vastata toisen puolesta. Koskettavan elokuvan käsikirjoitus on rakennettu perheiden, lääkäreiden ja kätilöiden haastatteluiden pohjalta. Astridin herkässä roolissa nähdään palkittu Julia Jentsch.

 

”A brave, important, emotionally charged drama from Germany.

Nothing can quite prepare you for what you witness in 24 Weeks, the new film from Germany and in-competition film at this year’s Berlinale; it is truly one of the most emotional experiences I’ve every had in a movie theatre.

– The two leads are virtually flawless, though Jentsch dominates as the tortured Astrid, a character who not only has to undergo this ordeal from a personal point-of-view, but also with the public watching. We feel every bit of her pain, and this is all largely down to Jentsch’s skilled, unflinching performance;

– Cinematographer Friede Clausz largely uses handheld camerawork to further the documentary look to the film, always never shying away from the drama. Berrached and Gerber’s script is equally as uncompromising; courageous, important and controversial in equal measure.

As I said at the top of the review, I have never felt so affected by a film of this kind – a feeling felt by most of a packed Berlinale Palast audience where a silence following the final frames erupted into rapturous applause after its first showing.

Brave, realistic and absolutely necessary.”

★★★★★ Paul Heath, The Hollywood News

”Ohjaaja-käsikirjoittaja Anne Zohra Berrachedin toinen pitkä elokuva on selkeäkatseinen, paljas kertomus yhdestä pariskunnasta ja erityisesti yhdestä naisesta mahdottomalta tuntuvan valinnan edessä. Ja juuri sen silmää räpäyttämättömässä suoruudessa on Berrachedin elokuvan väkevyys.

– 24 VIIKKOA ei julista tai tuomitse, vaan näyttää kuvaamansa valintatilanteen arkisen julmuuden. Berrached haastatteli tarinaansa varten perheitä, lääkäreitä ja kätilöitä ja elokuvassa esiintyy oikeita lääketieteen ammattilaisia. Ennen kaikkea 24 viikkoa painottaa, että ainut, joka päätöksen abortista voi ja lopulta joutuu tekemään, on lasta kantava nainen.

Julia Jentsch tekee rohkean ja herkän roolityön Astridina, joka on tottunut pitämään elämänsä langat käsissään ja kokee nyt täydellistä voimattomuutta. Kamera vangitsee Jentschin kasvoilla häilyvän surun, raivon ja neuvottomuuden. Kärsimys ei tuo viisautta tai valaistusta, vaan Astridin on tehtävä ratkaisunsa epätäydellisenä itsenään, ilman varmuutta päätöksensä oikeellisuudesta. Tasaisella sykkeellä etenevä kerronta pysähtyy muutamiin risteyshetkiin. Silloin Astridin katse hakee katsojan silmiä: mitä sinä tekisit? 24 viikkoa pakottaa kohtaamaan tuon kysymyksen ja yrittämään ymmärtää vastauksen seurauksia.”

★★★★ Anna Möttölä, HS

 

Ohjaus: Anne Zohra Berrached

Käsikirjoitus: Carl Gerber & Anne Zohra Berrached

Näyttelijät: Julia Jentsch, Bjarne Maedel, Johanna Gastdorf, Emilia Pieske

Levittäjä: Atlantic Film

Kieli: Saksa, suomeksi ja ruotsiksi tekstitetty. 

 

1h 42min K-12 Seksuaalista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä