2 yötä aamuun

Marie-Josée Crozin ja Mikko Nousiaisen tähdittämä romanttinen draama kahden vieraan kohtaamisesta vailla yhteistä kieltä.


Ranskalainen arkkitehti Caroline on työmatkalla Vilnassa, Liettuassa. Hotellin baarissa hän tapaa samassa kaupungissa keikalla olevan suomalaisen DJ:n, Jaakon. He kiinnostuvat toisistaan, vaikkei heillä ole yhteistä kieltä. Tapahtumarikkaan illan jälkeen Caroline yllättää itsensä heräämällä aamulla Jaakon hotellihuoneesta. On kotiinpaluun aika, mutta heidän työmatkaromanssinsa saa kuitenkin odottamattoman käänteen kun tulivuoren tuhkapilvi estää lentojen lähtemisen. Seuraa 24 tuntia, joka voi muuttaa heidän elämänsä suuntaa.

2 yötä aamuun on romanttinen draama yllättävästä kohtaamisesta, jonkalaisesta jokainen meistä on ainakin joskus salaa haaveillut. Millaista olisi tavata joku tuntematon ja yhtäkkiä ihastua isosti? Ehkä jossain ulkomailla, vailla sitoumuksia ja arjen huolia. Millainen tämän kohtaamisen pitäisi olla, että olisit valmis kyseenalaistamaan elämäsi valinnat?

Elokuvan pääosassa nähdään Marie-Josée Croze. Croze on voittanut Cannesin elokuvajuhlien parhaan naispääosan palkinnon elokuvasta Barbaarien invaasio. Elokuvan miespääosassa nähdään Mikko Nousiainen, joka on tehnyt pitkän uran teatterissa ja näytellyt kymmenissä pitkissä elokuvissa.


“Kahden aikuisen, älykkään ja kypsän ihmisen välille syntyvän hienovaraisen romanttisen vireen seuraaminen on jännittävää… – Erityisesti kanadalainen Croze, 46, tekee elokuvassa todella vakuuttavaa työtä yksityiselämässään eksyneenä mutta työelämässään menestyneenä ja seksuaalisesti vapautuneena naisena. Croze on kokenut näyttelijä, joka voitti 2003 parhaan naispääosan palkinnon Cannesin elokuvajuhlilla narkomaanin roolistaan Denys Arcandin mestariteoksessa Barbaarien invaasio. – On hienoa, että 2 yötä aamuun uskaltaa keskittyä vain ja ainoastaan kahden ihmisen välisiin hetkiin ja etenkin ranskalaisen Carolinen näkökulmaan.”  Juho Rissanen, IL

“Maria-Josée Croze ja Mikko Nousiainen tavoittavat inhimillistä herkkyyttä ja humaania rauniomaisuutta roolihahmoistaan. Kaksikon välinen kemia kuplii autenttisella sykkeellä. – Lopputulos on korkeatasoinen niin kotimaisessa kuin myös kansainvälisessä vertailussa. Kuluneen vuoden hienoimpia valonpilkahduksia.” Samo Bergman, Film-O-Holic


Ohjaus: Mikko Kuparinen

Käsikirjoitus: Mikko Kuparinen

Näyttelijät: Marie-Josée Croze, Mikko Nousiainen, Arly Jover, Eedit Patrakka

Levittäjä: Mjölk Movies

1h 29min K-3
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä