Aatsinki - The Story of Arctic Cowboys

Yhdysvaltalainen Jessica Oreck lähti etsimään tämän päivän cowboy-kulttuuria ja löysi sen yllättäen Suomesta.  Lumoaviin pohjoisiin maisemiin sijoittuva, vähäpuheinen elokuva seuraa vuoden poromiesten perhe-elämää Suomen Lapissa. Elokuva on tutkimus kovasta työstä, ansaitusta vapaasta ja monimutkaisesta siteestä ihmisen ja luonnon välillä.
 
Aatsingin veljekset ovat poromiehiä, pohjoisen karjapaimenia.  Vuosi Aarne ja Lasse Aatsingin elämästä täyttyy työllä, kahvilla ja Lapin maisemilla. Heidän elämäntapaansa heijastelee vähäeleinen kerronta, jossa ihmisen ja luonnon välinen suhde välittyy kuvien ja tunnelmien kautta.
Arktisten karjapaimenten työssä perinne yhdistyy teknologiaan, ja alkuajoista on tultu kauas: helikoptereihin ja moottorikelkkoihin. Silti taustalla jyllää perinne, johon kuuluu niin kahvin keittäminen nuotiolla kuin poron omin käsin nylkeminenkin. Kuvaus veljesten vuodesta rakentuu hiljaisuuden ympärille, kaarrellen porojen ympäröimästä työstä perhe-elämään ja takaisin. Aatsinkien tarina on kuin tiivistymä vuodesta pohjoisessa, hiljaisuudessa.

 

Ohjaus:
Jessica Oreck

Käsikirjoitus:
Jessica Oreck

1h 25min K-7 Väkivaltaista sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä