Angry Birds -elokuva 2D suomidub

(The Angry Birds Movie)

Yleisön toiveesta 2D -versio alkuperäisäänillä! ”…valtava suomalainen elokuvatapaus. – Tällaisella voimalla mikään suomalainen elokuvatuotanto ei ole koskaan rymistellyt maailmalle. – …siitä on tulossa myös yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä.”  Veli-Pekka Lehtonen, HS 

Kansainvälisestikin huippusuosittuun mobiilipeliin perustuvassa animaatiokomediassa saadaan vihdoin tietää, miksi linnut ovat vihaisia!

Elokuva vie meidät saarelle, jolla asuu yksinomaan onnellisia, lentotaidottomia lintuja - tai lähes yksinomaan. Tässä paratiisissa vihanhallintaongelmista kärsivä Red vauhdikas Sakke sekä räjähdysaltis Pommi ovat aina olleet kirjaimellisesti outoja lintuja. Mutta kun saarivierailulle saapuu salaperäisiä vihreitä possuja, näiden erilaisten lintujen tehtäväksi jää selvittää mitä possut oikein juonivat.

 

”Animaatio on tasokasta, tyylikästä ja erittäin eloisaa. Värikäs maailma on ilo silmälle vähän samaan tyyliin kuin niin ikään linnuista kertovissa Rio-animaatioissa. – Fyysinen tilannekomiikka toimii. Hahmojen ilmeet ja liikkeet heruttavat naurua… – Aikuisyleisöäkään ei toki ole täysin unohdettu. Tarjolla on ajankohtaisia heittoja gluteenittomuudesta ja eläinten tehotuotannosta, mutta myös populaarikulttuuriviittauksia." 

Jenni-Maarit Koponen, Yle

” vauhdikas… teknisesti moitteeton… – Leffa tarjoaa lapsellisemman hassuttelun ohella aikuisyleisölle suunnattua huumoria. – Englanninkielisen version ääninäyttelijöihin lukeutuvat erinomaiset Peter Dinklage ja Sean Penn.”

Kalle Kinnunen, Kuvien takaa

”…an amusing animation narrative whose ridiculousness is part of its appeal… – … there is a kind of pleasure and fascination, mixed with exasperation, in seeing how the game has been mangled and bent into the shape of the conventional animation narrative, with zappy little dialogue moments, funny characters and some sophisticated touches for the grownups (including a nod to The Shining, of all things).”

Peter Bradshaw, The Guardian

”Rich in color, energy and perfectly dreadful puns, this film adaptation of the Finnish gaming phenomenom surpasses all cynical expectations. Agreeability gets you so far in life, but when the chips are down, it helps to lose your temper sometimes. That’s a pretty unexpected moral takeaway for a kids’ movie, and it’s just one surprise of many in “The Angry Birds Movie,” a fast, fizzy and frenetically entertaining extension of the manic gaming franchise that, at its zenith, had children of all ages glued to their smartphone screens. – …the film is a frequently dazzling feat of craftsmanship, saturated in tropical oil-pastel shades. ”

Guy Lodge, Variety

 

Tietoa kasvattajalle media-avain.fi -sivustolta, täällä lisää myös elokuvan myönteisistä viesteistä (2/5) sekä ikäsuositushaitari.

Helposti tulistuva ja vallitsevia käytäntöjä kyseenalaistava Red on ulkopuolinen yltiöpositiivisessa ja ystävällisessä lintuyhteisössään. Tarina kuitenkin opettaa, että kiusaajien edessä täytyy pitää puolensa ja joskus on ihan hyvä suuttua. Angry Birdsin keskiössä on poikaporukka, joka yrittää pelastaa yhteisönsä ulkopuolisilta tunkeilijoilta ja varkailta. Elokuva korostaa yhteisöllisyyttä ja kodin turvaa eikä tällä kertaa suoranaisesti olla rauhanrakentamisen tai ystävällisen naapurisovun asialla.

Angry Birds -elokuva on erittäin vauhdikas. Mukana on sodan kaltaista taistelua ja rakennusten räjäyttelyä. Räiskintä esitetään toki hyvin sarjakuvamaisessa muodossa niin, ettei ketään oikeasti näytä sattuvan. Elokuvan huumori on alapääpainoitteista ja suunnattu monin paikoin aikuisille tai teini-ikäisille.

Angry Birds -brändi on monille tuttu esimerkiksi lastenkirjoissa, leluissa sekä tv-sarjana. Alkunsa linnut saivat mobiilipelistä, jonka kulkua mukaillaan elokuvan loppupuolella.

 

Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures AB

Ohjaaja: Fergal Reilly, Clay Kaytis

Kieli: englanti, suomeksi tekstitetty

1h 37min K-3
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä