Belle ja Sebastian

(Belle et Sébastien)

Eletään vuotta 1943 Ranskan Alppien henkeäsalpaavissa maisemissa. Kuusivuotias Sebastian asuu pienessä Saint-Martinin kylässä yhdessä tätinsä ja isoisäpuolensa kanssa. Alppien kauniilla ja vaarallisilla rinteillä leikkivä Sebastian kohtaa ”Pedoksi” kutsutun, suurikokoisen koiran, jonka kyläläiset uskovat tappavan lampaita ja uhkaavan ihmisiäkin. Poika kuitenkin ystävystyy koiran kanssa ja antaa tälle osuvamman nimen, Belle.

Vaikeakulkuisilla vuoristopoluilla kylän asukkaat salakuljettavat juutalaispakolaisia Sveitsin puolelle – Alppien vaaroista ja natsivalloittajista huolimatta. Valloittajat pääsevät vihille salakuljetusjuonista ja ryhtyvät toimiin ongelman ratkaisemiseksi. Kyläläiset eivät kuitenkaan aio antaa periksi – eikä Sebastian luovu vaaralliseksi leimatusta ystävästään.

Nicolas Vanierin ohjaama koko perheen elokuva perustuu Cécile Aubreyn romaaniin (Belle et Sébastien, 1965) ja sen pohjalta toteutettuun, rakastettuun tv-sarjaan (1965–1969). Tv-sarjan kuuluisa tunnuslaulu, Lintu (L’oiseau), kuullaan myös elokuvassa.

 

"Belle ja Sebastian on vanhan liiton lastenelokuva, jossa koukkuja rakennetaan perinteisesti suloisesta koiranjärkäleestä, söpöstä, samaistuttavasta pikkupojasta sekä dramaattisista tapahtumista. Elokuva tuskin voisi olla kauempana tietokonepeleistä, älykännyköistä ja somepölinöistä. ... Belle ja Sebastian on vanhanaikaisuudessaan viehättävä lastenelokuva." -Helsingin Sanomat

 

TIETOA KASVATTAJALLE:

"Tarina pojan ja koiran ystävyydestä on vilpittömyydessään kaunis ja filosofinen. Elokuva huomioi hyvin lapsen käsityskyvyn asioista, kuten epäoikeudenmukaisuudesta, kuolemasta, sekä ystävyyden ja huolenpidon merkityksestä. Asiat tuodaan ilmi arkisesti ihmissuhteiden, kotieläinten ja vuoristoelämän askareiden kautta.

Elokuvassa ei esiinny tökeröä kielenkäyttöä tai suoraa ihmisten välistä väkivaltaa. Suden ja koiran hyökkäys tai miesten harjoittama metsästys kuvataan osana seikkailua. Aikuisten huoli ja ahdistus sodasta välittyy silti, sillä lapsi hakee aina referenssipisteen aikuisen reaktioista. Elokuva käsittelee useita isoja ja raskaitakin teemoja sadun kielellä: ymmärrettävästi, pehmeästi ja symbolisesti. Belle ja Sebastian ruokkii lapsen omaa maailmaa, avunantoa, pystyvyyden tunnetta ja ratkaisukeskeisyyttä."

Lisätietoa ja ammattikasvattajien ikäsuositus: Media-avain.fi

 

Ohjaus:
Nicolas Vanier

Käsikirjoitus:
Juliette Sales, Fabien Suarez ja Nicolas Vanier Cécile Aubryn alkuperäistarinan pohjalta

Näyttelijät:
Félix Bossuet, Tchéky Karyo, Margaux Châtelier, Andreas Pietschmann, Mehdi El Glaoui

 

Kieli: ranska

Tekstityksen kieli: suomi ja ruotsi

1h 39min K-7 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä