Big Game

Air Force One on Suomen ilmatilassa tuomassa Amerikan presidenttiä (Samuel L. Jackson) valtiovierailulle. Matka kuitenkin keskeytyy, kun kone putoaa erämaahan, Pohjois-Suomeen, terroristien hyökkäyksessä. Järjestetyn salaliiton tarkoituksena on kaapata presidentti. Terroristien suunnitelma onkin toteutumassa täydellisesti lukuun ottamatta yhtä odottamatonta tekijää. 13-vuotias suomalaispoika, Oskari (Onni Tommila), löytää presidentin ennen terroristeja ja päättää auttaa tätä. Amerikan presidentin kohtalo on 13-vuotiaan suomalaispojan käsissä.

 

"Asetelmasta seuraa hauska ja mukaansatempaava tarina, joka tuo mieleen 80-luvun toimintaelokuvat ja vaikkapa Steven Spielbergin E.T:n ja Indiana Jones -seikkailut. … Big Game on ehkä visuaalisesti näyttävin suomalaiselokuva, mitä on koskaan tehty. … Parasta elokuvassa ehkä on se, miten veteraaninäyttelijä Jackson ja nuori Onni Tommila pelaavat yhteen. Heidän yhteisistä kohtauksistaan tulee hyvälle tuulelle. Big Game onkin ennen kaikkea hyvän mielen toimintaelokuva, joka on tehty sopivasti kieli poskessa ja esikuvia kunnioittaen."

* * * * * Jussi Huhtala, Episodi

 

TIETOA KASVATTAJALLE:

"Tämä puhdas genre-elokuva ammentaa 1980-luvun toimintajännäreistä, joissa pääosaa esittävät räjähdykset, näyttävät stuntit ja selkeä kamppailu hyvän ja pahan välillä. Big Game on vilpitön, mutta leikittelee samalla myös lajityyppistereotypioilla kuten vahvalla maskuliinisuudella; katsoja hyötyy siis sekä genretuntemuksesta että ironianlukutaidosta.

Toisaalta Big Gamessa on runsaasti myös lasten- ja nuortenelokuvalle tyypillisiä elementtejä, kun neuvokas poika pääsee osoittamaan kykynsä. Oskari joutuu kohtaamaan miehisen yhteisönsä vaativat odotukset aikuistumisriittinä toimivalla metsästysretkellä. Oikeudentajun ja peräänantamattomuuden ansiosta Oskarin onnistuu saavuttaa - ja ylittääkin - odotukset omalla tavallaan."

Lisätietoa, kysymyksiä keskustelun tueksi ja ammattikasvattajien ikäsuositus: media-avain.fi

 

Ohjaus:
Jalmari Helander

Käsikirjoitus:
Jalmari Helander

Näyttelijät:
Samuel L. Jackson, Onni Tommila, Jim Broadbent, Ray Stevenson, Felicity Huffman, Victor Garber, Ted Levine

 

1h 30min K-12 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä