Boyhood

Richard Linklaterin (Rakkautta ennen -triologia) uutuuselokuva Boyhood on elämänmakuinen kasvutarina, joka seuraa Masonin (Ellar Coltrane) varttumista pojasta nuoreksi mieheksi. Ajan kulun voi aistia valkokankaalla ainutlaatuisella tavalla, sillä elokuvaa on kuvattu 12 vuoden ajan samojen näyttelijöiden kanssa.

6-vuotiaan Masonin elämässä on tapahtumassa suuria ja hämmentäviä muutoksia: hänen yksinhuoltajaäitinsä Olivia (Patricia Arquette) on päättänyt, että perhe, johon kuuluu myös isosisko Samantha (Lorelei Linklater), muuttaa toiseen kaupunkiin. Samaan aikaan hänen pitkään Alaskassa asunut isänsä (Ethan Hawke) tekee yllättäen paluun lasten elämään.

Boyhood seuraa Masonin elämän käännekohtia yli vuosikymmenen ajan. Poikavuosiin jättävät jälkensä niin vanhemmat, vanhempien uudet puolisot, tytöt, opettajat, pomot, vaaranpaikat, intohimot kuin luovat pyrkimyksetkin. Kaiken keskellä Masonin on löydettävä oma tiensä itse. Elokuva on kuvattu vuosina 2002-2013.

Elokuva palkittiin Berliinin elokuvajuhlilla parhaasta ohjauksesta.

 

"Juuri tavallisuudesta, arjen vangitsemisesta ja pienistä yhteiskunnallisista huomioista nousee voima. Irakin sota, presidentinvaalit ja erilaiset näkemykset näistä aiheista kulkevat taustalla... Aikasiirtymät on toteutettu kuin huomaamatta; niitä ei korosteta tai selitetä. Aika näkyy henkilöiden kasvoilla, kampauksissa ja kehoissa. Myös henkilöhahmojen kehittelyssä Linklater välttää stereotypiat, kuten myös draaman rakenteessa. Yleisöä ei pyritä koukuttamaan dramaattisilla nousuilla ja laskuilla. Näin Boyhoodista kasvaa luonteva ja pakoton amerikkalaisen arjen kuvaus." Pertti Avola/HS * * * * *

 

Ohjaus:
Richard Linklater

Käsikirjoitus:
Richard Linklater

Näyttelijät:
Patricia Arquette, Ethan Hawke, Ellar Coltrane, Lorelei Linklater

Kieli: englanti

Tekstityksen kieli: suomi ja ruotsi

2h 45min K-12 Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä Päihteet/huumeet
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä