Cinderella - Tuhkimon tarina

(Cinderella)

Kenneth Branaghin huikaisevan kaunis ohjaus Cinderella – Tuhkimon tarina herättää henkiin Disneyn 1950-luvun ajattoman animaatiomestariteoksen. Klassinen tarina Ellasta, jonka isä menee uusiin naimisiin Ellan äidin kuoltua traagisesti. Ella haluaa tukea isäänsä ja toivottaa äitipuolensa, Lady Tremainen ja tämän tyttäret, Anastasian ja Drizellan tervetulleiksi perheeseen. Mutta kun isä yllättäen menehtyy, huomaa Ella elävänsä julmassa ja kateellisessa perheessä ja joutuu toimimaan perheen elättäjänä.

Ellan toivo herää, kun hän tapaa metsässä muukalaisen. Hän luulee pojan työskentelevän linnassa,mutta tämä onkin prinssi. Linnasta lähetetään jokaiselle nuorelle naiselle kutsu tanssiaisiin, ja Ella toivoo tapaavansa pojan siellä. Mutta äitipuoli kieltää Ellaa lähtemästä ja tuhoaa hänen pukunsa...

 

"Maailmassa on liian vähän elokuvia, joista kävelee ulos hyräillen ja kuvitteellisissa tanssiaiskengissä teatterin portaita astellen. Sellainen saadaan tässä. Cinderella – Tuhkimon tarina hurmaa kerta katsomalta. Parhaiden prinsessasatujen tapaan se ei ole elokuva vain tytöille vaan kaikille sadun voimaan uskoville. ... Branagh kertoi kansainväliselle lehdistölle halunneensa tuoda juoneen psykologista moderniutta ja tulkintaan kepeyttä, olla epäkyyninen olematta ylitunteellinen. ... Paljosta on kiittäminen erinomaisia näyttelijöitä. Häikäisevä Cate Blanchett nautiskelee ilkeässä roolissaan tekemättä lady Tremainesta karikatyyriä. ... Elokuvan kenties suurin valttikortti on lumovoima, jolla sen satumaailma on toteutettu.

* * * * Helsingin Sanomat

 

TIETOA KASVATTAJALLE:

"Elokuva ammentaa paljon vuoden 1950 Disney-animaatiosta ja on melko uskollinen vanhalle sadulle. Tuhkimon lisäksi pahalle äitipuolelle, hyväntahtoiselle prinssille ja juonittelevalle hoviväelle annetaan tilaa, joten hyvän ja pahan kamppailu - ystävällisyyden ja pahansuopuuden kädenvääntö - on keskeisessä roolissa. Myös isän ja äidin menetystä käsitellään. Lopussa hyvä voittaa pahan, lempeys palkitaan ja ilkeys häviää, kuten opettavaisessa sadussa kuuluukin. Onnellinen loppu merkitsee satumaisia prinsessahäitä. Cinderella - Tuhkimon tarina kertoo myös murrosikäiselle välttämättömästä itsenäistymisestä: vanhemmista ja lapsuudenperheestä irtautumisesta. Elokuvan keskeisiä teemoja ovat sitkeys, ystävällisyys ja pahan päihittäminen hyvällä. Vastaikkain ovat aito, sisäinen kauneus ja vaatimattomuus sekä ahneus, itsekkyys ja katkeruus."

Lisätietoa, kysymyksiä keskustelun tuesi ja ammattikasvattajien ikäsuositus: media-avain.fi

 

Ohjaus:
Kenneth Branagh

Käsikirjoitus:
Chris Weitz

Näyttelijät:
Cate Blanchett, Lily James, Richard Madden, Stellan Skarsgård, Holliday Grainger, Sophie McShera, Derek Jacobi ja Helena Bonham-Carter

 

1h 45min K-7 Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä