Citizenfour

Moninkertaisesti palkittu (mm. parhaan dokumenttielokuvan Oscar) dokumenttielokuva Edward Snowdenista! Tammikuu, 2013. Palkittu ohjaaja Laura Poitras saa kryptatun sähköpostiviestin tuntemattomalta lähteeltä. Citizenfour-nimellä esiintyvä lähettäjä kertoo olevansa korkean tason toimihenkilö turvallisuusalalla. Hän lupaa välittää Poitrasille salaista tietoa. Hän lupaa, ettei Poitras tule haaskaamaan aikaansa.

Kesäkuu, 2013. Poitras ja The Guardianin toimittaja Glenn Greenwald tapaavat tuntemattoman lähteensä hotellissa Hong Kongissa. Citizenfourin oikea nimi on Edward Snowden. T-paitaan pukeutuneen Snowdenin vuotama tieto koskee Yhdysvaltain Kansallisen turvallisuusviraston toimintaa. Poitrasin kamera kuvaa, kun seuraavan kahdeksan hotellihuoneessa vietetyn päivän aikana salaisesta tehdään julkista. Tuntemattoman lähteen kasvot piirtyvät ikuisiksi ajoiksi lukemattomille verkkokalvoille. Maailma muuttuu.

Citizenfour on pysäyttävä dokumentti siitä, kuinka moderni, näkymätön valtio on valmis uhraamaan yksilönvapauden “kansallisen turvallisuuden” alttarilla ja siitä, kuinka yksilö uhraa oman vapautensa paljastaakseen valtion näkymättömät toimet kansalaistensa seuraamiseksi.

HUOM! Elokuvasta tulee esitykseen tekstittämätön versio

 

"Citizenfour on vuoden tärkeimpiä elokuvia ja on sääli, että englanninkielinen dokumentti levitetään meillä teattereihin ilman suomenkielistä tekstitystä. Parempi kuitenkin niin kuin ei ollenkaan. Tämä elokuva näyttää, miten laajaa urkinta on, miksi Snowden vuosi tietonsa ja mitä siitä hänelle seurasi, ja ennen kaikkea sen, miten tietovuoto organisoitiin. Ollaan siis kansainvälisen verkkourkinnan ja kansainvälisen tiedonvälityksen ytimessä näkemässä miten kaikki tapahtui. Ei voi kuin taputtaa. … Hotellilla tallennetuissa hetkissä nousee nimittäin esiin myös Snowden itse, peloton nuorukainen. Hänet voi nähdä maanpetturina, mutta tämä elokuva katsoo häntä jalona ja rohkeana."

* * * * HELSINGIN SANOMAT

 

Ohjaus:
Laura Poitras

Kieli: englanti

Tekstityksen kieli: HUOM! EI TEKSTITYSTÄ!

1h 54min K-3
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä