Cult Club: The Rocky Horror Picture Show...

(The Rocky Horror Picture Show)

Kinon kulttileffojen Cult Club -sarjan syyskauden 2017 päättää Jim Sharmanin kulttimusikaali vuodelta 1975. Ainutlaatuinen, röyhkeä ja riemastuttava The Rocky Horror Picture Show!

Give yourself over to absolute pleasure!

Yhteisöllinen osallistuminen on sallittua ja toivottua, mutta vesipyssyt on valitettavasti kielletty! Pakkaa mukaan ainakin vessapaperia, sanomalehteä sekä pelikortteja – Kino Tapiola tarjoaa kumihanskat, paahtoleivän, riisin ja konfettin!

Tässä Tea Tauriaisen piirtämät kerrassaan upeat osallistumis-ohjeistukset joita jaamme teatterilla, tutustu vaikka jo etukäteen! (Myös tuossa oikealla kuvina --->)

The Rocky Horror Picture Show -ohjeistus

The Rocky Horror Picture Show -ohjeistus 2

***

Hieman puhetta Rocky Horror Picture Show:n vapaaehtoisesta yleisötoiminnasta elokuvan aikana:

Elokuvan aikana fanit toimivat monella tapaa. 

1) Yleisö pukeutuu.

2) Yleisö toistaa elokuvan tansseja ja dialogia niin kuin se on elokuvassa.

3) Yleisö käyttää osallistumiseen erilaisia esineitä, esimerkiksi paahtoleipää, riisiä ja vesipyssyjä.

4) Yleisö käy omaa dialogiaan elokuvan kanssa; kommentit tuovat usein lisämerkityksiä elokuvan vuorosanoille. Esimerkiksi hieman ennen kuin Frank-n-Further läimäyttää seinää, yleisö huutaa: "Hey Frank, how do you kill cockroaches?"

(Kanerva Eskola – Wider Screen 2–3/2001)

***

"The Rocky Horror Picture Show on lähes yksinään synnyttänyt käsitteen kulttielokuva. – The Rocky Horror Picture Shown ideoija oli englantilainen näyttelijä Richard O’Brien, jonka nuoruuden (ja epäilemättä myös aikuisiän) suosikkeja olivat B-elokuvat ja erityisen huonot 1950-luvun tieteiselokuvat. Näiden vaikutuksen alaisena hän päätti todistaa rakkautensa parodisen mutta samalla hartaan kunnioittavan teatteriproduktion muodossa. Näytelmä sai ensi-iltansa Lontoossa heinäkuussa 1973, aikana jolloin brittiläisen nuorisokulttuuri piti pinnalla sellaisia tähtiä kuten Bowie, T. Rex, Gary Glitter tai Roxy Music. Mukaan saatiin tarpeeksi suuri joukko tärähtäneitä mutta kokeneita näyttelijöitä, ja menestys oli sitä luokkaa, että show sai seuraavana vuonna kutsun Amerikkaan ja onnistui sielläkin nousemaan kassahitiksi. Elokuvasopimus ja -sovitus seurasivat luonnonlain vääjäämättömyydellä: toisin sanoen, vanhojen elokuvien teatterimuotoinen parodia siirrettiin takaisin alkuperäiselle välineelle.

Ohjaajaksi seulottiin australialainen Jim Sharman, vaihtoehtoteatterin ja -elokuvan koulima sekopää, joka oli O’Brienin ja miestähdeksi valitun Tim Curryn kanssa samaa mieltä siitä, että 1950-luvun rock’n’roll ja huonot elokuvat ovat aitoja asioita. The Rocky Horror Picture Show onkin ennen muuta elokuvaparodian aarreaitta, josta löytyy viittauksia Tri Outolemmestä King Kongiin, Ihmemaa Ozista Busby Berkeleyn musikaaleihin, Flash Gordonista Näkymättömään mieheen. Iloisessa sekamelskassa kohtaavat B-elokuvien estetiikka, goottilainen kauhuromantiikka, rock-ooppera, transvestismi, kannibalismi, science fiction ja teiniromanssi. Itse tarina on käsittämätön sotku ulkoavaruudesta saapuneista transvestiiteista, joiden linnasta ns. normaali pari, säyseä ja toivottoman keskiluokkainen kihlapari hakee suojaa myrskyltä joutuakseen keskelle ennennäkemättömiä orgioita. Tarinan sydän ja sielu on transvestiittien johtaja, sukkanauhoissa ja korseteissa keikoileva Frank-N-Furter, joka rakentaa omaa frankensteiniaan, täydellistä miestä tyydyttämään kyltymättömät hihalliset tarpeensa. Mauttomuuden, moraalittomuuden ja huonouden pohjamutia kynnetään tarkoituksellisesti, hilpeän piittaamattomina numeroiden mahdollisesti repivistä tai rakentavista seurauksista."

– Kari Salmisen (1988) ja muiden lähteiden mukaan

 

Ohjaaja: Jim Sharman

Pääosissa: Tim Curry, Susan Sarandon, Barry Bostwick, Richard O'Brien

Kieli: Tekstitetty suomeksi. 

Esitysformaatti: DCP

 

Kino Tapiolassa on viime vuosina järjestetty mm. Monty Python Live -näytös sekä erikoisnäytöksiä, joissa Mia Wallace -kloonit tarjoilevat Five Dollar Milkshakeja Plup Fictionin musiikin tahtiin tai kymmenet Big Lebowski -elokuvan Dudet hengailevat kylpytakeissaan hotdogeja syöden.

The Godfather-elokuvalla avannut, Hohdolla ja The Sound of Musicilla ja Tappajahailla jatkanut esityssarja Cult Club tarjoilee herkullista laatutavaraa: luvassa harvinaisia tilaisuuksia nähdä ihailluimpia kulttielokuvia! Liputkin ovat edukkaat eli normaalihintaiset. 

1h 38min K-12
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä