Erikoisnäytös: Pohjolan enkeli

Taiteilija Hugo Simberg on sanonut kuuluisimmasta maalauksestaan Haavoittunut enkeli: ”Halusin maalata teokseen kaiken, mikä on naiivia, mikä esittää lapsen viattomuutta ja mikä tärkeintä, kuvaa omistautumista ja rakkautta.”  Mitään tarkempaa selitystä teoksensa tulkinnasta hän ei koskaan antanut. Mitä maalaus merkitsee? Keitä ovat nämä kolme henkilöä: kaksi lasta, jotka kantavat enkeliä paareilla metsässä?

Dokumenttielokuva on tutkimusmatka suomalaiseen sieluun ja matka, jonka varrella tavataan kaikenikäisiä ja eri aloilla toimivia henkilöitä ympäri Suomea joilla on läheinen suhde Hugo Simbergin maalaukseen Haavoittunut enkeli. Teos herättää heissä tunteita, jotka liittyvät myötätuntoon, kuolemaan, taiteeseen, maailman väkivaltaisuuteen, enkelien olemassaoloon - ja toivoon.

Elokuvan ranskalainen ohjaaja Jean Michel Roux löysi Suomen vuonna 1998 Rakkautta ja anarkiaa -festivaalin ansiosta, missä esitettiin hänen ensimmäinen pitkä elokuvansa Les mille merveilles de l'univers. Hän on sittemmin useasti palannut Suomeen etsimään inspiraatiota.

Hugo Simbergin maalauksen Haavoittunut enkeli näkeminen ensi kertaa oli ohjaajalle todellinen elämys, ja lähtölaukaus Pohjolan enkeli -dokumenttielokuvalle. Elokuvassa yksinkertainen kysymys vuonna 1903 maalatun kuvan merkityksestä muuttuu Rouxin käsissä pohjoiseksi freskoksi, joka avaa oven suomalaisen kansan - ja katsojan mielikuvitukseen. ”On inspiroivaa käyttää tätä Simbergin arkkityyppistä kuvaa lähtökohtana ja tutkia sen avulla Suomen kansan ajatus- ja mielikuvitusmaailmaa,” ohjaaja toteaa. 

Elokuvaa esitetään vain elokuvateattereissa vain marraskuun ajan! Kinolla ainoa näytös ti 14.11. klo 17.45, liput alta!

 

 

Ohjaus: Jean Michel Roux

Kuvaus: Joonas Pulkkanen

Musiikki: Tapani Rinne, Biosphere

Yhteistuottaja: Mathieu Bompoint / Mezzanine Films

Tuottajat: Kaarle Aho, Kai Norberg

Levittäjä: Finnkino Oy

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 33min K-3
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä