Erikoisnäytös: Punasii Päin

”Olipa kerran lähiöissä...” 

Tarina alakulttuurista, missä olut on pelkkä janojuoma ja laittomat päihteet osa elämäntapaa, jonka aamuhämärässä väritetään meidän Stadi pirteillä graffiteilla säväyttämään sun duunimatkaa. Kunnes eräänä päivänä yhteiskunta määrää oman ristiretkensä katutaiteilijoita vastaan. Stop töhryille! 

Alakulttuuri, jossa ystävyys ja lojaalius ovat auktoriteetteja ja yhteiskuntakelpoisuutta tärkeämpiä arvoja. Suomiräppimaailmaan sijoittuva elokuva, jonka päähenkilöt Henri (Julma H) ja Joonas (Otto Nyberg) syrjäytyvät piirtäessään seinään laittomia graffiteja. Alakulttuuriin kuuluvat olennaisesti sekä laittomat, että lailliset päihteet, joiden myötä esitetään pääväittämä; alakulttuuri syö lapsensa. Pojat päätyvät varsin nopeasti väärille raiteille. Joonas tiedostaa tuon riskin, mutta hänen ystävänsä Henri ei näe samalla tavalla nuoruuden ja räppimusiikin ja rappioromantiikan mukana tuomia ongelmia. Syrjäytyneinä työttöminä pojat kasvattavat ja myyvät laitonta kannabista päivätöikseen, ja pian onkin kaikki hauskuus tiessään kun toiminta alkaa saada yhä enemmän järjestäytyneen rikollisuuden piirteitä. Kun mukaan astuvat kannabista vahvemmat päihteet alkaa lopullinen alamäki, jota on mahdotonta enää pysäyttää, vaikka Joonas yrittääkin sanoa ongelmat ääneen, ei kaverit kuuntele, eikä Joonaskaan lopulta pääse enää irti maailmasta jonka pyörteisiin on jo hukkunut, vaikka hänen haaveilema oma elokuva saa lopulta SES-tuen, liian myöhään.

 

Ohjaus: Mika Ahlfors
Käsikirjoitus: Mika Ahlfors
Näyttelijät: Julma H (Alqaida Finland 2008) Otto Nyberg, Hilma Kotkaniemi, Ali Abdi, Sofia Smeds, Heikki Herva, Pikkupiru

Tuottaja; Mika Ahlfors
Kuvaus; Teemu Haataja, Peter Salovaara, Tero Saikkonen, Ilari Suhonen
Kamera-asistentti; Theofanis Kavvadas, Elisa Pehkonen, Iiris Kärkkäinen
Lavastus; Tiina Paavilainen, Lotta Taarasti
Pukusuunnittelija, Emma Virtanen
Valaisu; Karoliina Kärkkäinen, Markus Tynskä
Leikkaus; Jon Soldehed
Raakaleikkaus; Erik Manninen
Tuotantoassistentti; Jüri Erkkilä
Kuvaussihteeri; Kasperi Laamo
Bestboy; Atte Pulkkinen, Tuukka Terämaa, Wille Traversa,
Apulaisohjaus; Anna Huttula
Äänisuunnittelija; Tuomo Marttinen

Levittäjä: AHLFORS FILMS OY

Kieli: Suomi. 

1h 30min K-16 Väkivaltaista sisältöä Seksuaalista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä Päihteet/huumeet
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä