Happy End

Mestariohjaaja Michael Haneken uusi elokuva sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlien arvostetussa kilpasarjassa.

Ranskalaiseen Calaisin pikkukaupunkiin sijoittuvan elokuvan tapahtumien taustalla Eurooppa painii pakolaiskriisin kanssa, mutta Laurentin perhe keskittyy tuijottamaan omaa napaansa. Vähitellen porvariperheen puhtoiset kulissit alkavat natista liitoksistaan ja kierot salaisuudet rävähtävät päivänvaloon.

Elokuvan päärooleissa nähdään eturivin näyttelijöitä Isabelle Huppertista Jean-Louis Trintignantiin ja Mathieu Kassovitziin. Tapahtumia tarkkaillaan teini-ikäisen Even näkökulmasta. Even roolissa nähdään vasta 12-vuotias belgialaisnäyttelijä Fantine Harduin.

 

"Michael Haneke tarkastelee uutuusohjauksessaan kliinisesti mitä tapahtuu, kun suku hajoaa ja Eurooppa vajoaa kriisiin.

– Saksassa syntynyt ja Itävallassa kasvanut Haneke on eurooppalaisen elokuvan merkittävin unilukkari. Elokuva elokuvalta Haneke on haastanut keskiluokkaisen näennäistyytyväisyyden ja rauhan ja tuonut esiin sen takana piilevät pelon, uhan, epävarmuuden ja joskus suoranaisen pahuuden pohjavirrat.

– (Jean-Luis) Trintignant, 87, on mukana myös Calaisin rannikkokaupunkiin sijoittuvassa Happy Endissä. Hän tekee yhden pitkän uransa hienoimmista roolisuorituksista rakennusliikettä pyörittävän suvun patriarkkana.

HAPPY ENDIN voi nähdä analyyttisenä kuvauksena porvarissuvun hajoamisesta aikana, jota se ei enää ymmärrä, mutta myös synkkänä symbolisena esityksenä Euroopan nykytilasta. Haneke ei ole valinnut Calais’ta turhaan. Kaupunki tunnetaan nykyään etenkin 2016 puretusta valtavasta pakolais- ja siirtolaisleiristä, josta pyrittiin kanaalin yli Britanniaan."

★★★★ Pertti Avola, HS

 

Ohjaus: Michael Haneke

Käsikirjoitus: Michael Haneke

Näyttelijät: Isabelle Huppertista Jean-Louis Trintignant, Mathieu Kassovitz, Fantine Harduin

Levittäjä: Future Film

Kieli: Englanti ja ranska. Tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.  

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 47min K-12 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä