Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä

(Dyrene i Hakkebakkeskogen)

Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä perustuu norjalaisen Thorbjørn Egnerin samannimiseen satuklassikkoon, joka on valloittanut lukijoita 1950-luvulta alkaen.

Hurmaavana nukkeanimaationa toteutettu elokuva kertoo Hyppelihiiren, Martti Metsähiiren, leipurimestari Jänöliinin ja heidän eläinystäviensä elämästä Myökki-Pyökki-metsässä. Metsä on muuten mukava paikka asua, mutta pienten eläinten on jatkuvasti varottava isompiaan – erityisesti Mikko Repolaista. Kun Samuli Siilikin yrittää syödä suihinsa Martti Metsähiiren mummon, on korkea aika säätää laki, jotta elämään metsässä saataisiin tolkku: tästedes kaikkien metsän eläinten tulee olla ystäviä eikä kukaan saa syödä toista.    

Norjalainen lastenkirjailija Thorbjørn Egner (1912–1990) tunnetaan parhaiten saturomaaneistaan Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä (1953, suom. 1956) ja Kolme iloista rosvoa (1955, suom. 1957), jotka hän kertoi ja kuvitti. Rasmus A. Sivertseninohjaama animaatioelokuva Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä kertoo Egnerin lämminhenkisen sadun kirjalle uskollisesti.

 

“Hyppelihiiri on klassinen nukkeanimaatio, ja se tuntuu vauhdikkaiden Pixar-animaatioiden jälkeen hellyttävältä. Norjalaiselokuva sopii myös pienimmille, sillä lastenkirjailija Thorbjørn Egnerin luomassa maailmassa kaikki on hieman hupaisaa.

Animaatio on muuttunut elokuvan lajeista varmasti eniten digitalisaation myötä. Diginatiivit, joille norjalainen Hyppelihiiri Myökki-Pyökki-metsässä on suunnattu, ovat kasvaneet toinen toistaan taidokkaampien tietokone- ja 3d-animaatioiden parissa.

Ehkä juuri siksi perinteinen, stop motion -tekniikalla toteutettu nukkeanimaatio tuntuu niin kiinnostavalta suurella valkokankaalla. Stop motion on vanhin ja kenties työläin tapa tehdä animaatiota, eikä niin tehtyjä pitkiä elokuvia turhan usein pääse tuotantoon saakka.

– 1950-luvun norjalaisesta satukirjaklassikosta versioitu Hyppelihiiri on vauhdikkaiden Pixar-animaatioiden rinnalla hellyttävän perinteinen lastensatu.

Elokuva on uskollinen alkuperäiselle Thorbjørn Egnerin sadulle. Se kertoo tarinan metsäneläimistä, jotka sopivat keskenään rauhanomaisesta elosta ja asettuvat typeriä ihmisiä vastaan.”

Laura Airola, HS

 

Ohjaus: Rasmus A. Sivertsen

Käsikirjoitus: Karsten Fullu

Levittäjä: SF Film Finland Oy

Kieli: suomeksi puhuttu.

1h 16min K-3
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä