Ida

Kinon vuoden 2015 kolmanneksi katsotuin elokuva Ida palaa valkokankaalle vielä viimeisen kerran kesäuusintaan. Ida voitti ei-englanninkielisen elokuvan Oscar- ja BAFTA-palkinnot ja se on myös palkittu lukuisilla elokuvafestivaaleilla ympäri maailman, mm. Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin yleisöpalkinnolla parhaana elokuvana. Lue Helsingin Sanomien viiden tähden arvostelu täältä

Pawel Pawlikowskin elokuvassa Anna on menettänyt vanhempansa toisessa maailmansodassa ja elelee nuoruuttaan maalaisluostarissa 1960-luvun Puolassa. Hän valmistautuu elämäänsä nunnana. Abbedissan vaatimuksesta Anna ottaa ennen nunnavalaansa yhteyttä ainoaan eloonjääneeseen sukulaiseensa - tätiinsä Wandaan, vapaamieliseen tuomariin, joka yrittää tukahduttaa tuskaisia muistojaan viinalla ja seksillä.

"Ida toimii kaikilla tasoilla: yhteiskunnallisena metaforana, henkilödraamana ja elokuvataiteena. Sen vertauskuvallinen ulottuvuus on ilmiselvä: Annassa ja Wandassa kristallisoituvat Puolan sodanjälkeinen identiteettikriisi ja maan menneisyyden ratkaisut sekä tulevaisuuden ongelmat. Idasta voi myös antautua vain nauttimaan. Se on puhdasta elokuvaa: kaunis kuin postikortti, äänimaailmaltaan hivelevä, juonenkuljetukseltaan herpaantumaton ja tyylikkäästi näytelty.

Yhteiskunnan ja päähenkilöiden karusta tilanteesta huolimatta Annan ja Wandan suhteessa on lämpöä ja huumoriakin. Katsojalle jää valta lukea heidän ilmeitään ja mielenliikkeitään. Pawlikowski ei anna vastauksia tarjottimella." Samuli Launonen, Episodi

Ohjaus:
Pawel Pawlikowski

Näyttelijät:
Agata Kulesza, Agata Trzebuchowska, Dawid Ogrodnik

Kieli: puola

Tekstityksen kieli: suomi ja ruotsi

Levittäjä: Cinema Mondo

1h 24min K-12 Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä