Ihmeperhe 2 2D

(The Incredibles 2)

★★★★★ HS "Ihmeperhe vetää jälleen trikoot niskaan ja roistoja käkättimeen – ja selättää vauvojen, koululaisten ja teinien ongelmat. Ihmeperhe 2 jatkaa Vaaran perheen tarinaa siitä, mihin ykkösosa jäi. Animaatiosta nauttiakseen ei tarvitse olla nähnyt ensimmäistä osaa." 

★★★★ Episodi "Pixarin superjatko-osa on yhtä hauska, vauhdikas ja kekseliäs kuin edeltäjänsä […]" 

Kaikkien suosikkisupersankariperhe palaa elokuvassa Ihmeperhe 2 – tällä kertaa pääosaan nousee Elli, joka jättää Ilun kotiin selviytymään "normaalin" arjen sankarina yhdessä Ilonan ja Esan kanssa. Muutos on mullistava kaikille, ja tilannetta mutkistaa vielä se, ettei perhe tiedä, millaisia supervoimia Jaska-vauvalle vielä kehittyykään. Kun uusi konna punoo nerokkaan ja petollisen juonen, perheen tulee Hyytäjän avustuksella löytää keinot puhaltaa taas yhteen hiileen—mikä on helpommin sanottu kuin tehty, vaikka he nyt Ihmeperhe sattuvatkin olemaan.

Ohjaajanaan Brad Bird (Rautajätti, Ihmeperhe) ja tuottajina John Walker (Ihmeperhe) ja Nicole Grindle (Sanjay’s Super Team -lyhytelokuva, Toy Story 3 apulaistuottaja) Ihmeperhe 2 rynnistää elokuvateattereihin vauhdila!

Elokuvan edessä esitetään lyhytelokuva "Bao".

 

Myös lastenjuhlatilaisuudet tämän leffan kera mahdollisia! Lisätietoa täältä.

 

"Se tunne, kun olet parhaillaan tiukassa työtilanteessa ja lapsi soittaa kotoa, että missä mun lenkkarit on, isi ei löydä niitä. Ja puhelun aikana on kymmenien ihmisten henki kyseessä.

Tässä kiteytyy Ihmeperhe 2 -supersankarianimaation keskeinen näkökulma: perheen ja työelämän yhdistäminen. Ei helpointa ikinä, vaikka olisi supervoimiakin.

– Ihmeperheen toinen tuleminen on hauskempi ja vauhdikkaampi kuin ensimmäinen. Tietokoneanimaatiokin on ajan kuluessa kehittynyt, joten Pixar Studion animaatiojälki toimii kuin häkä. Hyvin rytmitetty tarina etenee kohtauksesta toiseen hallitusti, 1960-luvun piirrosjälkeä nostalgisesti tyypitellen.

Suomenkielinen dubbaus on tässä elokuvassa erityisen onnistunut. Erityisesti Rinna Paatso täyttää Rajattoman äänenä animaation äänimaiseman joka kerta, kun pääsee ääneen. Ja se on varsin usein.

– Hahmot muistuttavatkin enemmän oikeita ihmisiä kuin tyypillisiä supersankaristereotyyppejä, vaikka ovat tietokoneanimoituja. Siksi katsoja pystyy myös kokemaan empatiaa jokaisen perheenjäsenen näkökulmaa ja haasteita kohtaan.

Ja hahmojen väliset suhteet, nekin ovat enimmäkseen lähempänä tätä päivää kuin 1950-luvun perheidylliä, vaikka elokuvassa juuri ydinperhe käy hallitusta ja pahuutta vastaan.

Ihmeperhe 2 on koko perheelle hauska hyppy arjen ulkopuolelle. Se nostattaa ainakin hetkeksi arvostusta ja ymmärrystä kaikkia perheenjäseniä kohtaan."

Taika Dahlblom, ★★★★★ HS

"Ihmeperhe 2 oli menestys saman tien heinäkuisen ensi-iltansa jälkeen. Elokuun alkupuolella se ylitti miljardin lippukassadollarin rajan. Nyt se saapuu vihdoin Suomeenkin, ja luvassa on taattuun Pixar-tyyliin niin vauhtia kuin huumoriakin niin alkuperäisin ääniraidoin kuin dubattuna sekä niin kaksi- kuin kolmiulotteisena.

– Reaalimaailmassa kuluneista vuosista huolimatta Ihmeperhe 2 alkaa täsmälleen samasta hetkestä kuin mihin Ihmeperhe päättyi. Se ei edellytä ensimmäisen elokuvan loppuratkaisun näkemistä tai muistamista, mutta ainahan hyvä elokuva kannattaa katsoa vaikka uudestaankin. Samalla voi kiinnittää huomiota siihen, kuinka äärimmilleenkin viety tekniikka on vuosien mittaan kehittynyt.

– Ihmeperhe 2 on edellisen osan tapaan hauska ja menevä ja erittäin kekseliäs. […]  Parhaimmillaan elokuva onkin superarjen esittelyssä – kohtaaminen pesukarhun kanssa saa nauramaan vedet silmissä."

★★★★ Jouni Vikman, Episodi

 

Tietoa kasvattajalle media-avain.fi -sivustolta, täällä lisää myös elokuvan myönteisistä viesteistä (4/5) sekä ikäsuositushaitari.

Ihmeperhe 2 jatkaa suoraan siitä, mihin vuonna 2004 ilmestynyt ensimmäinen osa jäi. Supervoimilla varustettu lapsiperhe taistelee pahiksia vastaan ja yrittää samalla saada supervoimien käytön kotikaupungissaan lailliseksi.

Perheenjäsenet joutuvat seikkailuissaan moniin vaaratilanteisiin. Elokuva sisältää runsaasti toimintaa ja hurjiakin tappelukohtauksia. Väkivalta on niin sanottua sarjakuvaväkivaltaa, jossa sankareille ei oikeasti käy huonosti.

Pääasiassa elokuvan tunnelma on reipas ja humoristinen. Synkkiäkin sävyjä silti on. Tarinassa kuvaillaan esimerkiksi menneisyydessä tapahtunut murha. Seitsemän vuoden ikäraja on hyvinkin perusteltu. Elokuvassa on myös yksi intensiivinen kohtaus, jossa on runsaasti välkkyviä valoja.

Ihmeperhe 2 tarjoaa monenlaisia samastumiskohteita. Mukana on vahvoja naishahmoja, ja myös lapset toimivat sankareina. Lopulliseen onnistumiseen päästään koko perheen yhteistyöllä.

Elokuvan alkukuvana esitetään elokuvateattereissa 8-minuuttinen lyhytanimaatio Bao, joka käsittelee perheyhteyttä, kasvua, luopumista ja anteeksi antamista.

 

Ohjaus: Brad Bird

Näyttelijät: Suomenkieliset äänet:

Sasu Moilanen (Ilu Vaara / Herra Ihme)
Rinna Paatso (Elli Vaara / Rajaton)
Annituuli Kasurinen (Ilona Vaara)
Petteri Summanen (Julius Väre / Hyytäjä)
Inkeri Wallenius (Eira Kuosi)
Jon-Jon Geitel (Tony)
Risto Aaltonen (Dicker)
Heikki Sankari (Raivaaja)
Ulla Renko (Honey

Kieli: Puhumme suomea!

Levittäjä: Walt Disney Motion Pictures Studios Finland

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

2h 6min K-7 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä