Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja

"Uusi Mielensäpahoittaja on Heikki Kinnusen tour de force ja lähempänä Tuomas Kyrön alkuperäisiä kertomuksia kuin edellinen elokuva. – On harvinaista, että toinen elokuva on parempi kuin ensimmäinen, mutta Mielensäpahoittajan tapauksessa näin on käynyt. Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja on tavoittanut täysin Tuomas Kyrön luoman yrmyn sielun." ★★★★ Episodi

Mielensäpahoittaja aikoo kuolla, koska kaikki hommat on tehty ja elämästä kadonnut tarkoitus. Mutta juuri kun oma arkku on valmistumassa, Mielensäpahoittajan luo saapuu uusi elämä. Lapsenlapsi, 17-vuotias Sofia on ongelmissa ja tarvitsee isoisänsä jääräpäisyyttä, viisautta ja takan lämpöä. Mielensäpahoittaja taas saa elämäänsä tarkoituksen ja suuren salaisuuden. Vanhan jäärän ja nuoren kaupunkilaistytön yhteiselämässä kahdesta puolikkaasta kasvaa enemmän kuin yksi kokonainen.

Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja on mahdottoman hauska ja sydämellinen elokuva mahdottoman vakavasta aiheesta.

Yritysnäytökset mahdollisia mm. tämän elokuvan kanssa! Lisätietoa täältä.

 

"Lymin ohjauksessa tarinan ja elokuvan jalat pysyvät maassa. Elokuva on kohteensa kokoinen ja näköinen, kotoisan kahvin ja pullan tuoksuinen yrittämättä olla mitään suurempaa ja kansainvälistä. Se lienee Ilosia aikoja, Mielensäpahoittajan vahvuus: se luottaa hahmoon ja käsikirjoitukseen. Ohjaajan ja koko työryhmän huumori sekä kekseliäs ja hauska dialogi osuvat lähes poikkeuksetta iskulleen nauruhermoon, ja muutenkin elokuvan rytmitys toimii.

– Kyrön ensimmäinen valinta Mielensäpahoittajaksi oli aina alkuperäisissä radiokuunnelmissa ja Karukosken elokuvassakin nähty Antti Litja, mutta täytyy sanoa se nyt suoraan: Mielensäpahoittaja on kuin räätälöity Heikki Kinnuselle. Vaikka molemmat ovat Suomen näyttelijöiden parhaimmistoa, komediallisesti Kinnunen on näyttelijänä aivan omassa luokassaan.

Vaikka Mielensäpahoittajaa täytyy näytellä vakavasti, lopputulos on täysin erilainen, kun roolin tekee sen kaipaama komedian mestari. Suomessa on muutenkin valtava määrä hienoja näyttelijöitä, joita ei elokuvissa enää nähdä. Se on suuri häpeä, varsinkin näin loistavien näyttelijöiden tapauksessa. Onneksi on Heikki Kinnunen.

– Kinnunen on kerrassaan niin loistava, että hänellä tuntuu olevan kemiaa kaikkien elokuvan muiden näyttelijöiden kanssa. Se voi johtua onnistuneesta työryhmän kasauksesta vai näyttelijöiden kovasta ammattitaidosta, todennäköisesti molemmista."

★★★★ Jesse Raatikainen, Episodi

"Kinnunen tyypittelee rakastettavan savolaisketkun, jonka kertojaääntäkin kuuntelisi sellaisenaan. Tuntuu, että rooli on koomikonuran huipentuma, jossa osaaminen ja maneerit sulautuvat uuden roolihahmon palvelukseen.

– Huumori ja draama syntyvät taas näkemyseroista. Tällä kertaa ei tarvitse sketsimäisillä jaksoilla jatkuvasti alleviivata, kuinka kummallisena vanhus nykymaailman kokee. Vastakkainasettelut loksahtavat silti sukupolvien ketjuun: vanhan miehen toisesta pojasta (Jani Volanen) on tullut jo varhaiskeski-ikäisenä umpimielisempi ja itsepäisempi kuin isänsä.

Mielensäpahoittaja rikkoi 500 000 katsojan haamurajan. Jatko-osa, jonka kirjailija Tuomas Kyrö kirjoitti Lymin ja Juha Lehtolan kanssa, yltänee samaan. Ei suomalaiskansallinen viihdeteollisuustuote tästä juuri parane."

★★★★ Kalle Kinnunen, Kuvien takaa / Suomen Kuvalehti

"Mielensäpahoittaja sai vakavan jatko-osan, jossa Heikki Kinnunen jatkaa kunniakkaasti Antti Litjan viitoittamalla tiellä. Tiina Lymin ohjaus on valitussa tyylissään vaikuttava."

Leena Virtanen, HS

 

Ohjaus: Tiina Lymi

Käsikirjoitus: Tuomas Kyrö, Tiina Lymi ja Juha Lehtola

Näyttelijät: Heikki Kinnunen
Satu Tuuli Karhu 
Kaisa Hela
Elina Knihtilä
Mari Perankoski
Iikka Forss
Sulevi Peltola
Janne Reinikainen
Sari Siikander
Jani Volanen

Levittäjä: Nordisk Film

Kieli: Suomi, ruotsiksi tekstitetty. 

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 58min K-12 Seksuaalista sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä