Inherent Vice

Inherent Vice on Paul Thomas Andersonin seitsemäs pitkä elokuva ja ensimmäinen Thomas Pynchonin romaanifilmatisointi. Kun yksityisetsivä Doc Sportellon ex-tyttöystävä ilmestyy kuin tyhjästä ja kertoo nykyisestä miljonääripoikaystävästään ja tämän vaimosta ja vaimon miesystävästä sekä näiden aikeesta siepata miljonääri ja toimittaa hänet pöpilään, kannattaisi Docin ehkä unohtaa koko juttu...

Eletään psykedeelisen ja vainoharhaisen 60-luvun loppumetrejä. Doc tietää, että ”rakkaus” on vain yksi ajan muotisanoista, vähän kuten ”trippi” tai ”siisti”, jota viljellään aivan liikaa ja joka lisäksi melko takuuvarmasti johtaa ongelmiin.

Tarina vilisee surffareita, parittajia, narkkareita ja rokkareita. Mukana on myös yksi murhanhimoinen koronkiskuri, LAPD-etsiviä, peitehommia tekevä tenorisaksofonisti sekä salaperäinen järjestö nimeltä Golden Fang, joka saattaa sittenkin olla vain parin hammaslääkärin yritys kiertää veroja... Surffi-noiria ja psykedeelistä polkkaa – ehtaa Thomas Pynchonia.

 

"Inherent Vice ... on vastustamaton leffatrippi, joka viettelee mukaansa, vaikka sen tajunnanvirrassa ei aina pysyisikään. ... Anderson on periaatteessa sovittanut hippivastineen klassisille kovaksikeitetyille jenkkirikosleffoille. Lopputulos on seksillä, huumeilla ja vainoharhoilla höystetty psykedeelinen film noir -komedia - ainutlaatuinen saavutus uuden amerikkalaisen studioelokuvan historiassa. Erinomaiset näyttelijäsuoritukset sekä aikakauden ilmeen ja sykkeen kiteyttävä kuvaus ja tuotantosuunnittelu tukevat loistavasti kokonaisuutta."
* * * * Tuomas Riskala, Iltalehti


Ohjaus:
Paul Thomas Anderson

Käsikirjoitus:
Paul Thomas Anderson Thomas Pynchon romaanin pohjalta

Näyttelijät:
Reese Witherspoon, Jena Malone, Joaquin Phoenix, Sasha Pieterse, Josh Brolin, Katherine Waterston, Benicio Del Toro, Owen Wilson

Kieli: englanti

Tekstityksen kieli: suomi ja ruotsi

2h 29min K-16 Väkivaltaista sisältöä Päihteet/huumeet
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä