Iso Kiltti Jätti (2D orig.)

(The Big Friendly Giant)

★★★★ Helsingin Sanomissa!

2D -versio alkuperäisäänillä!

Steven Spielbergin uusi rakastettuun ja superhauskaan Roald Dahlin lastenkirjaan perustuva koko perheen seikkailuelokuva Iso Kiltti Jätti (IKJ) kertoo mielikuvituksellisen tarinan pienestä Sohvista ja Jätistä, joka tutustuttaa hänet Jättiläismaan ihmeisiin ja vaaroihin. Sohvina nähdään ensimmäisen valkokangasroolinsa tekevä Ruby Barnhill. 

Edellisestä Spielberg-yhteistyöstään (Vakoojien silta) Oscarin voittanut Mark Rylance esittää Isoa Kilttiä Jättiä. 

”Parhaat lastenelokuvat ovat niitä, jotka vetoavat lapseen meissä kaikissa. Juuri sellainen on Iso Kiltti Jätti, ohjaaja Steven Spielbergin hiotulla ammattitaidolla ja sopivan leikkisällä otteella toteuttama sovitus Roald Dahlin klassikkokirjasta. – Brittikirjailija Dahlin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. – Hullutteleva kielenkäyttö ja absurdit juonenkäänteet ovat Dahlin tavaramerkkejä. Hänen tarinoissaan lapset nousevat aikuisten tyranniaa vastaan, kohtaavat ihmeellisiä asioita ja nokkeluudellaan selviävät seikkailuistaan. Ei ihme, että lapset ovat rakastaneet Dahlin kirjoja sukupolvien ajan. – Elokuvan nautintoihin kuuluu sen jokaisesta ruudusta paistava ammattitaito. Tekijäjoukkoon kuuluvat mm. Spielbergin kanssa useasti työskennelleet kuvaaja Janusz Kaminski, leikkaaja Michael Kahn, lavastaja Rick Carter, puvustaja Joanna Johnston – ja tietenkin säveltäjälegenda John Williams, jonka nuotit tuovat kerrontaan taattua taikaa. Erikoistehosteet on toteuttanut uusiseelantilainen Weta, joka on 2000-luvulla noussut luovuudellaan tehostetalojen kärkeen, ennen kaikkea työllään Taru Sormusten Herrasta -elokuvissa. Ison Kiltin Jätin paras erikoistehoste on kuitenkin nimihahmoa näyttelevä loistava Mark Rylance. Äänensä väreillä ja poljennolla sekä digitaalisen hahmon raamina toimineella fyysisellä näyttelijäntyöllään hän on koko elokuvan lempeä sydän.”

Anna Möttölä, HS. Lue koko hieno arvio!

”Hollywoodin satusetä Steven Spielberg esitteli lauantaina (Cannesissa) maailmalle uuden lastenseikkailunsa, Ison kiltin jätin. – ”Mitä huonommaksi maailma menee, sitä enemmän tarvitaan taikuutta joka taas tuo toivoa. Toivon avulla voimme taas ryhtyä muuttamaan maailmaan”, Spieberg arvioi.” 

Lue koko artikkeli täältä!


Tietoa kasvattajalle media-avain.fi -sivustolta, täällä lisää myös elokuvan myönteisistä viesteistä (4/5) sekä ikäsuositushaitari.

Iso kiltti jätti -seikkailu näyttää, että ennakkoluulot kannattaa heittää romukoppaan. IKJ erottuu muista jättiläisistä, sillä hän ei halua ihmisille pahaa. Sohvi on raikas tyttöroolimalli: neuvokas ja topakka. Hän rohkaisee ystävää pitämään puoliaan eikä epäröi auttaa tätä hädässä. Yhdessä nämä epätodennäköiset ystävykset onnistuvat voittamaan isoja esteitä. Myös itse kuningatar toivottaa odottamattomat vieraat lämpimästi tervetulleiksi.

Elokuva aktivoi mielikuvitusta monin eri tavoin. Jättiläiskieli on kekseliästä ja luovaa, kokoerot luovat yllättäviä vastakohtaisuuksia, ja unien maailmaan on helppo uppoutua. Kuninkaallisen hovin jäykkää etikettiä myllerretään hauskasti. Lapsia syövät, karun näköiset jättiläiset voivat pelottaa; hurjalta voi tuntua myös pitkähkö alkujakso, jossa Sohvi joutuu vastoin tahtoaan IKJ:n mukaan eikä vielä tiedä tämän olevan kiltti.

 

Ohjaus: Steven Spielberg 
Käsikirjoitus: Melissa Mathison (perustuu Roald Dahlin kirjaan) 
Näyttelijät: Mark Rylance, Ruby Barnhill, Penelope Wilton, Jemaine Clement, Rebecca Hall, Rafe Spall, Bill Hader 
Kieli: Englanti, suomeksi tekstitetty
Levittäjä: Nordisk Film

1h 57min K-7 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä