Kaksi päivää, yksi yö

Sandralla on viikonloppu aikaa tavata työkaverinsa ja vakuuttaa heidät uhraamaan bonuksensa , jotta hän saisi pitää työpaikkansa.

"Dardennen veljekset ovat voittaneet Cannesin Kultaisen palmun jo kahdesti aiemmin käsittelemällä samoja teemoja: ihmisarvoa, itsekunnioitusta ja perhettä. Nyt heidän elokuvassaan on ensi kertaa mukana maailmanluokan tähti. Töitä tehtiin silti entiseen tapaan – pitkän ja tarkan, totaaliseen naturalismiin tähtäävän harjoitusprosessin kautta.

Cannesin festivaaleilla toukokuussa juhlittu Kaksi päivää, yksi yö varaa koko tarinan Marion Cotillardin harteille. Cotillard on Sandra, jonka täytyy viikonlopun aikana puhua ympäri joukko ihmisiä pelastaakseen työpaikkansa. Trillerin intensiteetillä elokuva etenee kohtaamisesta toiseen.

Kaksi vuotta sitten Marion Cotillard häikäisi Rakkautta & Anarkiaa -päätöselokuvana esitetyn Jacques Audiardin Luihin ja ytimiin pääosassa. Cotillard on ainutlaatuisella tavalla kotonaan yhtä lailla Diorin muotikuvauksissa tai Oscar-gaalan punaisella matolla kuin tässä auteur-ohjaajien ensemble-elokuvassa. Hänessä yhdistyy harvinaisella tavalla eksoottisuus ja lähestyttävyys. Tähti valmistautuu jokaiseen rooliin eri tavoin, mutta jokaista työtä yhdistää kyky täydelliseen heittäytymiseen." (Mika Siltala/HIFF)

 

Ohjaus:
Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne

Näyttelijät:
Marion Cotillard, Fabrizio Rongione, Pili Groyne

1h 35min K-12 Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä