Kedi

"[…] yksi vuoden ihanimpia elokuvia. Istanbulin katukissoista kertova Kedi on maailmanlaajuinen menestys." HS

Istanbulin kaduilla kulkee täysin vapaasti satoja tuhansia kissoja. Tuhansien vuosien ajan ne ovat olleet osa yhteiskuntaa ja ihmisten elämää, jopa olennaisena osana sitä mikä Istanbulista tekee niin rikkaan ja viehättävän. Näillä eläimillä ei ole omistajia, eivätkä ne ole myöskään villejä – vaikka eivät kesyjäkään – ja ne tuovat suurta iloa ihmisille joiden kanssa ne katsovat parhaaksi elää. Istanbulissa kissat ovat ihmisten kuvajaisia, ja kertovat kaupungin asukkaiden elämästä tavalla johon kukaan muu ei pystyisi.

 

"Elokuvan perusteella kissoilla todellakin on erilainen asema Istanbulissa kuin maailman muissa kaupungeissa.

Ne eivät ole varsinaisesti villikissoja, mutta eivät aivan kesyjäkään: ne kulkevat kaupungin kaduilla ja väliin kodeissa, kahviloissa ja kaupoissa miten haluavat ja ihmiset ruokkivat niitä, hellivät ja vievät tarvittaessa lääkäriin.

Ihmisten ja kissojen yhteiselo näyttäytyy siis ihanan harmonisena. Hyvän mielen elokuvalle on ollut kysyntää: Kediä on esitetty ympäri maailman, keräten yhteensä reilut 4,1 miljoonaa dollaria (n. 3,3 miljoonaa euroa). Rotten Tomatoes -sivustolla 98 prosenttia kriitikoista suosittelee elokuvaa.

– Torun kutsuu Kediä rakkauskirjeeksi Istanbulille. Kissojen ohella elokuva kuvaa kaupungin ihmisiä: yhteisöä, joka ruokkii ja hoivaa kaupungin katuja kulkevia eläimiä. Samalla ihmiset tulevat tarjoilleeksi katsojalle ajatuksiaan elämästään ja sen merkityksestä yleisemminkin

”Ihmiset jotka eivät rakasta eläimiä eivät osaa rakastaa ihmisiäkään”, filosofoi kalakauppias syöttäessään pikkukaloja kojunsa katolla viipeltäville kissanpennuille."

– Arla Kanerva, HS

“- - splendidly graceful and quietly magical documentary about the multifaceted feline population of Istanbul - - a profoundly affecting meditation, at once dreamy and precise, on a force of nature — several forces of nature, actually, with paws and tails — surviving and thriving in an industrialized world.”

Joe Leydon, Variety

 

Ohjaus: Ceyda Torun

Pääosissa: Kissat Sari, Bengü, Aslan Parcasi, Psikopat, Deniz, Gamsiz ja Duman

Kieli: Turkki, tekstitys suomeksi.

Levittäjä: Kuusan Kino

 

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 19min K-3
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä