Kohti valoa

(Hikari)

"Kohti valoa on kiinni japanilaisessa nykyarjessa ja muistoissa – se saa katsojansa ajattelemaan ja tuntemaan."  ★★★★ HS

Kultaisesta palmusta kilpaillut Kohti valoa voitti arvostetun ekumeenisen juryn palkinnon Cannesin elokuvajuhlilla. Sitä on kehuttu Japanin merkittävimmän naisohjaajan Naomi Kawasen (Kirsikkapuiden alla) parhaaksi ohjaustyöksi.

“Kauneinta on se, mikä on juuri katoamaisillaan, silmiemme edessä.”

Misako on elokuvankertoja – nainen, joka haluaa avata elokuvakokemuksen autenttisesti myös niille, jotka eivät voi sitä nähdä. Hänen työnsä suurin kriitikko on mies nimeltä Nakamori: juhlittu kuvaaja, joka on sokeutumassa. Heidän välilleen muodostuu epätodennäköinen ystävyys.

Kuvankaunis draama kertoo runollisesti menetyksestä, sen hyväksymisestä ja toivosta. Kuten päähenkilö Misako toteaa: “Haluan elokuvan antavan käsinkosketeltavan toivon tunteen.” Tämä repliikki kuvannee parhaiten myös ohjaajan itsensä agendaa. Kohti valoa on koskettava tarina kuvien – ja elokuvan – voimasta.

Suomen elokuvasäätiön ohjelmistotuki 2018.

 

"Japanilaiselta Naomi Kawaselta on meillä nähty aiemmin elokuva Kirsikkapuiden alla (2015), lämminhenkinen tarina pannukakkukioskin pitäjästä ja vanhasta naisesta, jonka hän ottaa töihin.

Kohti valoa on monitahoisempi elokuva, joka yksinkertaiseen tarinaansa kätkee monenlaisia merkityksiä.

– Rauhallisesti ja verkkaisesti etenevä Kohti valoa on kiinni japanilaisessa nykyarjessa ja siinä, mitä me ympärillämme koemme ja kuinka sen tulkitsemme.

– Kohti valoa on kaunis ja viisas, harkittu ja huolella työstetty pieni elokuva, joka saa katsojansa ajattelemaan ja tuntemaan. Ilmankos se päättyykin kuvaan tunteidensa vallassa olevasta elokuvayleisöstä." 

★★★★ Pertti Avola, HS

"Häikäisevän kaunis" 

Screen International

 

Ohjaus: Naomi Kawase

Käsikirjoitus: Naomi Kawase

Näyttelijät: Masatoshi Nagase, Ayame Misaki, Tatsuya Fuji

Kieli: Japani / Tekstitys: suomi & ruotsi

Levittäjä: Cinemanse Oy

 


Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 41min K-3
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä