Seniorikino: Kuninkaan hologrammi

(A Hologram for the King)

★★★★ HS Saksan yhden tunnetuimmista ohjaajista, Tom Tykwerin (Juokse, Lola!, Parfyymi), uusi eurooppalainen yhteistuotanto, hauska ja inhimillinen draamakomedia Tom Hanksin tähdittämänä!

Alan Clay (Hanks) on uuden alun edessä. Hän karistaa Bostonin tomut jaloistaan ja suuntaa katseensa kohti itää. Saudi-Arabian aavikolle on rakenteilla massiivinen kaupunki, joka kantaa maan kuninkaan nimeä: ”King Abdullah Economic City”. Alan aikoo myydä kuninkaalle kolmiulotteisen, holografisen kokousjärjestelmän. Alan saapuu neuvottelemaan kaupoista, mutta kiireinen kuningas siirtää tapaamista kerran toisensa jälkeen.

Pettynyt Alan ystävystyy Yousefin (Alexander Black), nuoren autonkuljettajan kanssa. Yousefista tulee Alanille paitsi ystävä myös opas, joka esittelee Alanille kotimaataan ja kaikkia sen ristiriitaisuuksia modernin teknologian ja perinteisten arvojen ristipaineessa.

Sairaalakäynnillä Alan tapaa kauniin saudilääkärin, Zahran (Sarita Choudhury). Yousefin varoituksista huolimatta Alan huomaa ihastuneensa naiseen eikä mönkään mennyt kauppa enää vaivaa häntä, koska hän on löytänyt onnen. Uuden ammatillisen kutsumuksen, uuden kodin – ja Zahran.


”Tom Tykwerin elokuvassa globaali ja banaali nivoutuvat kiehtovasti toisiinsa. –  Dave Eggersin romaaniin perustuva Kuninkaan hologrammi on hauska ja inhimillinen draamakomedia, joka ottaa kyllä haltuun suuria kysymyksiä sekin mutta hillityin elokuvaelein. – Tykwer asettaa ihmeellisen tarinan palasia kauniiseen järjestykseen ja yhdistää globaalin ja banaalin mittakaavan toisiinsa vaivattomasti. – Amerikkalaisen mielenlaadun syväanalyysi on aina yhtä vaativa tehtävä ei-amerikkalaiselle, ja Tykwerin elokuva on jäänyt aika vähälle huomiolle. Täältä Euroopasta katsottuna siinä voi nähdä keski-ikäisyyden tuomaa viisautta, sekä ohjauksessa että Hanksin hallitussa roolisuorituksessa. Saksalaisen Frank Grieben dynaaminen kuvaus viimeistelee taiteellisen vaikutelman.”

★★★★ Leena Virtanen, HS


Ohjaus: Tom Tykwer 
Käsikirjoitus: Tom Tykwer Dave Eggersin romaanin pohjalta 
Näyttelijät: Tom Hanks, Ben Whishaw, Alexander Black, Sarita Choudhury 
Kieli: englanti, arabia: tekstitetty suomeksi!
Levittäjä: Future Film

1h 38min K-12 Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä Päihteet/huumeet
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä