Louder Than Bombs

Kolme vuotta valokuvaaja Isabelle Reedin kuoleman jälkeen järjestetään näyttely hänen kunniakseen. Näyttelyn takia Reedin vanhin poika Jonah palaa kotiin, ja on pakotettu viettämään isänsä ja sulkeutuneen pikkuveljensä kanssa enemmän aikaa kuin vuosiin. Kun kaikki kolme ovat jälleen yhdessä, yrittää isä Gene epätoivoisesti lähentyä poikiensa kanssa – heidän on kuitenkin vaikea sovitella yhteen muistojaan ja tunteitaan naisesta, jonka he kaikki muistavat niin eri tavalla.

Norjalaisen Joachim Trierin (Oslo, August 31st) ohjaama elokuva valittiin Cannesin kilpasarjaan keväällä 2015. Suomessa se valittiin Rakkautta & Anarkiaa –festivaalin avajaiselokuvaksi.

 

“Joachim Trier (s. 1974) edustaa vahvasti pohjoismaisen taide-elokuvan uutta sukupolvea ja ajattelua, kuten teki tanskalaisten Lars Von Trier aikoinaan. Kun vanhempi Trier on halunnut repiä, nuorempi Trier pyrkii eheyttämään, sekä visuaalisesti että temaattisesti. Uusin Louder Than Bombs purkaa perheen osiin mutta kokoaa sen uudelleen siististi pala palalta.

—  Nykydraamassa on meneillään suuri kyseenalaistamisen kausi, jonka jälkeen yhden päähenkilön draamat saattavat menettää uskottavuuttaan. Jokaisella ihmisellä on oma totuutensa, eikä ketään pidä yksioikoisesti tuomita tai syyllistää muiden henkilöiden toimesta. Louder Than Bombs vertautuu kiinnostavasti tuoreeseen Ingrid Bergman -dokumenttiin, jossa aikuiset lapset vakuuttavat ymmärtävänsä äitinsä ratkaisuja. Myös Trierin elokuvassa sotakuvaajaäiti haluaa olla jatkuvasti liikkeessä mutta myös palata perheensä luo. Ehkä aika alkaa vasta nyt olla kypsä naishahmoille, joilla on vahvempi tarve lähteä kuin pysyä aloillaan.”

★★★★
Leena Virtanen, HS

“ … a film that runs both slender and cold on the surface, but rewards the arthouse audiences willing to give it a deeper reading.”  Peter Debruge, Variety

 

Ohjaus: Joachim Trier 

Käsikirjoitus: Joachim Trier, Eskil Vogt 

Näyttelijät: Jesse Eisenberg, Gabriel Byrne, Isabelle Huppert, Devin Druid, Rachel Brosnahan, David Strathairn, Amy Ryan 

 

Ohjaaja: Joachim Trier

Levittäjä: SF Film

1h 49min K-12 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä