Mustang

Ylistystä niittänyt, ensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlilla 2015 saanut ja parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-ehdokas Mustang!

Pienessä turkkilaisessa kylässä Lalen ja hänen neljän sisarensa viaton leikki käynnistää skandaalin. Sopimattomasta käytöksestä suuttuvat kasvatti-isä ja isoäiti muuttavat perheen kodin vankilaksi ja tyttöjä aletaan valmentaa avioliittoa varten. Siskosten vapauden kaipuuta ei kuitenkaan voi tukahduttaa.

 

"Vapauden kaipuuta turkkilaisessa muslimiyhteisössä – Mustang on todella hieno elokuva. " 

Kalle Kinnunen, Kuvien takaa

"….a Turkish delight… While the subject matter is enraging, the film is not without warmth and occasional levity. – a gripping film." 

Mustang ★★★★
Jordan Hoffmann, The Guardian

"Mustang on valoisa elokuva, vaikka se kertoo synkistä asioista. – Vaikka ikkunat naulittaisiin kiinni, ohjaaja Denis Gamze Ergüwen haluaa ja osaa kuvata piilevää kapinamielialaa, ei vain ahtaan paikan kammoa. – Ergüwen itse on syntynyt Turkissa, mutta kasvanut Ranskassa. Mustang on pääosin ranskalainen tuotanto. Ergüwenin synnyinmaassa naisen mahdollisuudet edetä elokuvaohjaajaksi ovat olleet heikot ja tällaisen elokuvan rahoittaminen olisi tänään käytännössä mahdotonta. – Mustang on kannanotto tiukkaan ja konservatiiviseen islamilaisuuden tulkintaan, jota Turkin nykyhallinto avoimesti tukee. Kahlitseminen johtaa siinä onnettomuuksiin ja onnettomuuteen.– Saattaa olla kulunut ilmaisu kutsua tyttöjen hengailemista eteeriseksi, mutta sellaista se usein juuri on, sekä hetkessä olevaa ja samalla siitä irtautunutta. Se on elämistä, pelkkää olemista, ja maistuu makealta. – Kerronnassa on ripaus maagista realismia tai positiivisinta mahdollista naivismia. Todellisuudessa pahuus ei mene pois, mutta elokuvassa se voi jäädä edellisiin kuviin."

Kalle Kinnunen, Kuvien takaa

"…exceptionally fine, largely unknown cast of young women. Set in a remote Black Sea village where five sisters are forced to suppress their burgeoning sensuality,“Mustang” will gallop through fruitful festival fields, finding fertile pastures on Euro arthouse screens."

Mustang
Jay Weissberg, Variety

" …a tender, funny, and painful portrait of five sisters fighting for their freedom.– a straightforward story of female empowerment – …(The director) balances out the film’s creeping claustrophobia withquiet (and not-so-quiet) acts of rebellion, unexpected humor, and warmth, and the result is a tender and fresh coming-of-age film that honors the bonds of womanhood and sisterhood without taking them for granted. – She (the director) revels in the sisters’ beauty, youth, and spirit, focusing in particular on their long, untamed hair (a reference to the the animal in the title), as it catches the wind like a banner raised in defiance. – Ergüven isn’t peddling blind optimism so much as a realism animated by the belief that freedom—far from being inevitable—must be fought for. That it will be fought for."

Mustang
Lenika Cruz, The Atlantic

 

Ohjaus: Deniz Gamze Ergüven 

Käsikirjoitus: Deniz Gamze Ergüven, Alice Winocour 

Näyttelijät: Günes Sensoy, Doga Zeynep Doguslu, Tugba Sunguroglu, 
Elit Iscan, Ilayda Akdogan 

Levittäjä: Finnkino Oy

 

Tämä elokuva on läpäissyt Bechdelin testin. Testi mittaa naisten läsnäoloa elokuvissa.
Kyseinen testi lähti kolmekymmentä vuotta sitten liikkeelle Alison Bechdelin sarjakuvasta ja sitä on siitä lähtien käytetty naisnäkökulmaisessa elokuvapoliittisessa keskustelussa. Kino Tapiola osallistuu Bechdelin testin 30-vuotisjuhlintaan ilmoittamalla tästä eteenpäin Bechdelin testin läpäisseet elokuvat. 

Läpäistäkseen testin elokuvan on täytettävä seuraavat kriteerit:
1. Elokuvassa on vähintään kaksi naishahmoa, joilla on nimet.
2. Naiset puhuvat toisilleen.
3. Puheenaiheena ei ole mies.
(Bechdelin testi ei mittaa sitä, onko elokuva laadukas tai viljeleekö se sukupuolistereotypioita.)

Lisätietoa täältä.

1h 37min K-12 Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä