Muumien taikatalvi

Talvi tekee tuloaan Muumilaaksoon. Nuuskamuikkunen nostaa repun selkäänsä ja lähtee retkilleen, muumiperhe valmistautuu talviunille. Mutta tämä talvi on erilainen – Muumipeikko päättää pysytellä hereillä ja lähteä tutkimaan talven ihmeitä.

Tuttujen lisäksi lumen peittämässä laaksossa vilisee monenlaisia vierailijoita. Kun Muumipeikko kuulee pimeimmän vuodenajan erikoisimmasta vieraasta, päättää hän tehdä kaikkensa, jotta vieras tuntisi itsensä tervetulleeksi. Vierasta kutsutaan nimellä Joulu ja hänen tuloonsa liittyy runsaasti salaperäisiä erityisvalmisteluja. Myös vieraan mukanaan tuomat lahjat houkuttelevat Muumipeikkoa. Koko perheen on oltava hereillä ja valmistauduttava Joulun tuloon!

Elokuva pohjautuu Tove Janssonin rakastettuun kirjaan Taikatalvi.

Myös lastenjuhlatilaisuudet tämän leffan kera mahdollisia! Lisätietoa täältä.

 

"Värit hehkuvat, leikkauksessa on nähty vaivaa ja ääninäyttelijät ovat parhaimmasta päästä.

– Muumiperhe alkaa valmistautua heille aiemmin tuntemattoman jouluun, josta he eivät tiedä, onko se joku olento, mielentila vai jokin muu. Kuin varkain moni hahmo vaeltaa Muumi­talolle, jossa nähdään hieman harvinaisempia hahmoja, kuten Tahmatassu ja Muumien esi-isä. 

Taikatalven muumimaailma tavoittaa hyvin Janssonin luoman taianomaisen hengen. Lisäksi elokuvan tempo on balanssissa ja äänityö hivelee […]"

Miska Rantanen, HS

"Elokuvan tarina perustuu Tove Janssonin vuonna 1957 julkaisemaan rakastettuun Taikatalvi-kirjaan, jossa Muumipeikko viettää talvea poikkeuksellisesti hereillä ja pääsee tutustumaan talven ihmeisiin. Lisäksi elokuvassa on tarina ”Kuusi”, kirjasta Näkymätön lapsi ja muita kertomuksia.

– Muumien taikatalvi on toteutettu olemassa olevasta animaatiomateriaalista, jonka Jupiter Film ja Film Polski ovat alun perin tuottaneet 1980-luvulla. Elokuvan hahmot ja tarina on puhallettu uuteen eloon alkuperäistä kunnioittaen, mutta nykypäivän teknisiin vaatimuksiin vastaten.

– Kuvan lisäksi myös elokuvan äänimaailmaan on kiinnitetty paljon huomiota. Muumien taikatalvi -elokuvan suomenkielisinä ääninä kuullaan muun muassa Vesa Vierikkoa, Oiva Lohtanderia, Maria Sidiä ja Diandra Floresia. Oman tunnelmansa elokuvaan tuo myös taustalla kuultava Prahan filharmoninen orkesteri sekä Jori Sjöroosin säveltämä ja Paula Vesalan sanoittama elokuvan tunnuslaulu Talvimaa."

Moomin.com

 

Ohjaus: Jakub Wroński ja Ira Carpelan

Käsikirjoitus: Tove Janssonin Taikatalvi-kirjan pohjalta Małgorzata Więckowicz-Źyła, Piotr Szczepanowicz sekä Ira Carpelan

Levittäjä: Future Film

Kieli: Puhumme suomea!

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 22min K-3
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä