Niin kauan kun sydän lyö

(Réparer les vivants)

Kaikki alkaa siitä, kun kolme surffaripoikaa ottaa nuoruuden innolla mittaa meren tyrskyistä. Vain muutamaa tuntia myöhemmin heidän ollessaan jo paluumatkalla kotiin he joutuvat auto-onnettomuuteen. Nuorukainen nimeltä Simon päätyy Le Havren sairaalaan, missä hänen hauras henkensä on täysin sairaalalaitteiden varassa. Samaan aikaan Pariisissa eräs vakavasti sairas nainen odottaa saavansa vihdoin elinsiirron, joka soisi hänelle lisää elinaikaa.

Elokuvan on ohjannut Katell Quillévérén, ja se perustuu Maylis De Kerangalin palkittuun romaaniin ”Haudataan kuolleet, paikkaillaan elävät”.

 

“Sairaalamaailmaan sijoittuva elokuva on komeasti näytelty. Niin kauan kuin sydän lyö etenee rauhaisaan, tasapainoiseen tahtiin.

– Säästeliäin keinoin ja tasapainoisesti Quillévérén elokuvassa pohditaan suuria kysymyksiä: elämää, kuolemaa, elämän arvokkuutta ja sen lahjoittamista eteenpäin lääketieteen avulla.

– Quillévérén on onnistunut kääntää monien ranskalaisten nykyelokuvien impressionistisyyden vahvuudeksi. Niin kauan kun sydän lyö -elokuvan kokonaisuus hengittää rauhaisaan, tasapainoiseen tahtiin ja tekee hienosti kunniaa niin ihmiselämän arvokkuudelle kuin lääketieteen saavutuksille.

Tahar Rahim tekee komean roolityön potilaitaan kunnioittavana elinsiirtokoordinaattori Thomasina, samoin Emmanuelle Seigner Simonin Marianne-äitinä ja Dominique Blanc sydänkirurgi Lucie Moret’n roolissa.”

★★★★ Pertti Avola, Helsingin sanomat

“Niin kauan kun sydän lyö on ranskalainen vahvojen tunteiden draama isoista asioista: elämästä ja kuolemasta, menetyksestä ja uusista mahdollisuuksista. Elokuva tarkkailee ihmiselämän taitekohtia ja niihin vääjäämättä liittyviä tunteita realistisella, paikoin arkisellakin otteella.

Unenomaisen ahdistavaa onnettomuuskohtausta lukuun ottamatta elokuva lähestyy suuria aiheitaan toteavalla ja pateettisuutta kaihtavalla, mutta samalla pohdiskelevalla ja katsojalle tilaa antavalla otteella. Emotionaalisesti tarkka, mutta hienovarainen lähestymistapa ei purista katsojasta kyyneleitä väkisin, mutta elämän arvaamattomuuden kuvaus todennäköisesti liikuttaa ja puhuttelee monia. Kuoleman, surun ja sairauden kohtaamisen teemat ovat rankkoja, mutta elokuvassa on myös toivoa ja valoa. Yksityiskohtaisesti ja realistisesti kuvattu sydänleikkaus voi saada heikkohermoisimmat katselemaan valkokankaan sijaan kattoa tai kengänkärkiä.

Elokuva antaa aihetta keskustella myös rakkaudesta kaikissa eri muodoissaan sekä perhesuhteista kaikkine vaikeine ja voimaa antavine puolineen.”

Marjo / Media-avain

 

Ohjaus: Katell Quillévéré

Käsikirjoitus: Katell Quillévéré

Näyttelijät: Tahar Rahim, Emmanuelle Seigner, Anne Dorval 

Levittäjä: Finnkino Oy

Kieli: Ranska, tekstitetty suomeksi.

1h 44min K-12 Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä