Nuori Zlatan

(Den Unge Zlatan)

Ohjelmistossa yleisön toiveesta! Tarina jalkapalloilija Zlatan Ibrahimovicista ennen kuin hänestä tuli koko maailman tuntema ”Ibra”.

Kukkoileva supertaituri Malmöstä: karismaattinen ja lahjakas, mutta pelikentällä jatkuvasti räjähdysaltis. Nuori mies, jota painostetaan joka puolelta ja joka jättää kotinsa lähteäkseen yksin maailmalle unelmansa perässä. Elämä, josta tulee kivenkovaa taistelua sekä kentällä että sen ulkopuolella.

Suomen elokuvasäätiön ohjelmistotuki 2016.

 

”Särmikäs dokumentti ei ole vain urheiluelokuva. – Nuori Zlatan ei ole ainoastaan faneja kiinnostava urheiludokkari ja menestystarina syrjäytymisvaarassa olleesta lähiöjätkästä, josta tulikin monimiljonääri. Sillä on annettavaa myös katsojille, joita kiinnostavat ristiriitaiset persoonat.”  

Kalle Kinnunen, Kuvien takaa

“Zlatan-dokumentti kuvaa jalkapalloa kaikessa raadollisuudessaan ja kauneudessaan… – varmasti yksi parhaista jalkapallodokumenteista. – Nuori Zlatan ei kerro vain tähtipelaajasta vaan joukkueen dynamiikasta. Tähden ympärillä on aina omat joukkuekaverit sekä vastapelaajat, joilla kaikilla on oma suhteensa tähteen. Kun yksi pelaaja alkaa erottua, hän saa muissa aikaan polttavan kateuden ja ylpeyden ristiriidan. Dokumentti kuvaa, mitä miesten välillä tapahtuu ja miten tilanteita selvitetään, useimmiten kentällä. Jo dokumentin rajaus osoittaa, että tekijät ovat ajatelleet aihettaan fani-dokumenttia pitemmälle.“

Leena Virtanen ★★★★ HS

”Kaikki haastateltavat puhuvat täysin avoimesti. Jopa raadollisen, mikä tuo elokuvaan hyvin intiimin sävyn. Yleensä urheilupiireissä haastatteluissa lauotaan ympäripyöreitä latteuksia, mutta nyt asioista puhutaan niiden oikeilla nimillään. On hämmästyttävää kuinka paljon kuvamateriaalia on kerääntynyt jo Zlatanin nuoruusvuosilta ennen kuin hän oli mikään tähti. – Zlatan on kieltämättä yksi maailman parhaista jalkapalloilijoista. Mutta samalla hän on hyvin ristiriitainen persoona. Hän on lojaali läheisiään kohtaan ja loputtoman kiinnostunut kehittämään itseään. Samalla hän on ylimielinen, koppava ja valmis kurjiin konnankoukkuihin vastustajia vastaan. Myös tämä puoli hänestä perataan elokuvassa.”

Hannu Liekso, Episodi

 

Ohjaaja: Fredrik Gertten & Magnus Gertten
Pääosissa: Zlatan Ibrahimovic, Leo Beenhakker, Hasse Borg, Fabio Capello, Jari Litmanen
Kieli: Ruotsi, englanti, iltalia. Tekstitetty suomeksi!
Levittäjä: Cinema Mondo

1h 36min K-3
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä