Oppipoika

(Lärjungen)

On vuoden 1939 kesä ulkomerellä, perimmäisellä majakkasaarella. Rantaan saapuu 13-vuotias Karl. Hän on tullut saarelle majakkamestari Hasselbondin oppipojaksi. Kun Hasselbond näkee laihan ja riutuneen tulevan majakanvartijansa, käskee hän vihoissaan tämän takaisin mantereelle. Karl päättää tehdä kaikkensa saadakseen jäädä. Majakkamestari Hasselbondin raudanluja ote hallitsee saarta ja perhettä: vaimoaan Dorritia, poikaansa Gustafia ja tytärtään Emmaa. Gustaf kestää isänsä mielivaltaa, koska hänessä palaa unelma: hän aikoo merikapteeniksi.

Tarina on hypnoottinen kertomus kahdesta pojasta, joista toiselle saari on vankila, toiselle vapaus. Oppipoika Karl joutuu tekemään moraalisen valinnan toisensa jälkeen. Jokaisella valinnalla on hintansa ja hinta on lopulta hirvittävän suuri.

Oppipojan on ohjannut Ulrika Bengts, tuottajanaan Mats Långbacka. Ulrika Bengtsin edellinen elokuva Iris sai paljon huomiota elokuvafestivaaleilla ympäri maailman, sekä levityksen USA:ssa. Oppipojan käsikirjoituksesta vastaavat Jimmy Karlsson (Äideistä parhain, Missä kuljimme kerran) ja Roland Fauser. Elokuvan päärooleissa nähdään Erik Lönngren, Patrik Kumpulainen, Niklas Groundstroem, Amanda Ooms ja Ping Mon Wallén. Oppipoika on kuvattu Ahvenanmaalla, Lågskärin majakkasaarella kesällä 2012.

Elokuva valittiin Suomen Oscar-ehdokkaaksi.

1h 33min K-12 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä