RBG

"Heartfelt portrait of US supreme court justice Ruth Bader Ginsburg. This lively documentary tracks Ginsburg’s brilliant legal career, fighting for women’s workplace rights and preventing race discrimination" The Guardian

Kahdeksankymppiseksi isoäidiksi Ruth Bader Ginsburg herättää melkoisia ääritunteita. Joko häntä nimitellään paholaisesta seuraavaksi tai sitten hänen paikkansa on taivaassa kaikkivaltiaan oikealla puolella. Pitkän linjan tasa-arvotaistelijana tunnettu Yhdysvaltojen korkeimman oikeuden tuomari reagoi palautteeseen sfinksimäisesti hymyillen. Fyysistä voimaansa hän ylläpitää punnertamalla Super Diva -paidassa ja henkistä käymällä viikoittain oopperassa.

Ammatissaan Ginsburg toimii amerikkalaisen lakimies- stereotypian vastaisesti. Hän ei korota ääntään vaan ensisijaisesti kuuntelee. Argumentteja rakentaessaan Ginsburg on terävä kirjoittaja, joka näpäyttää toisin ajattelevia suorasukaisesti lauseen lopussa.

RBG:n pysäyttävimpiä kuvia ovat ne, joissa Ginsburg seisoo itseään pidempien miesten rinnalla. Hento ja hillitty, puolitoistametrinen nutturapää dominoi tilaa, vetää katseen puoleensa kuin huomaamatta. Karisma on ollut yksi ratkaiseva tekijä siinä, että Ginsburg on nähty ja kuultu. Kun oma kainous esti häntä nostamasta itseään tuomariehdokkaaksi, aviomies Martin teki kymmenkertaisesti töitä hänen puolestaan. Dokumentti sisältääkin myös syvän rakkaus- ja kumppanuustarinan. Tähän 56 vuoden avioliittoon olisi tuskin kovin moni 1950-luvun alussa uskonut, mutta erilaisuus tuki lopulta molemminpuolista omistautumista, jollaiseen harva kykenee.

PSST! HUOMAA MYÖS OIKEUDEN PUOLESTA -ELOKUVA TÄÄLLÄ!

 

Teksti: Johanna Siik

Yhteistyössä R&A-kiertueen kanssa.

Ohjaus: Julie Cohen, Betsy West

Näyttelijät: Ruth Bader Ginsburg

Tuotanto: Betsy West, Julie Cohen / Magnolia Pictures, Participant Media

Kieli: englanti Tekstitys: suomi

Levittäjä: NonStop Entertainment

Kuvaus: Claudia Raschke

Musiikki: Miriam Cutler

Leikkaus: Carla Gutierrez

 

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 37min K-3
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä