Return to Montauk

Jokaiseen elämään mahtuu yksi rakkaus, joka ei unohdu koskaan. Palo, joka kenties laantuu, mutta ei sammu vuosienkaan saatossa.

Kirjailija Max Zorn (Stellan Skarsgård) saapuu New Yorkiin markkinoimaan vasta julkaistua kirjaansa. Hänen nuori Clara-vaimonsa (Susanne Wolff) on mukana kiertueella. Uutukaisessa romaanissaan Max käsittelee intohimoista rakkaussuhdettaan samassa kaupungissa 17 vuotta sitten. Kun Max lopulta törmää Rebeccaan (Nina Hoss), suhteen toiseen osapuoleen, päättävät vanhat ystävykset viettää vielä yhden viikonlopun yhdessä; sen viimeisen. He palaavat Long Islandin kärjessä sijaitsevaan kalastajakylään Montaukiin, josta tulee niin toiveiden kuin katumuksenkin näyttämö.

 

"Sivistyneen elegantti ja hillitty… – Vuonna 1962 joukko nuoria länsisaksalaisia elokuvaohjaajia laati niin sanotun Oberhausenin manifestin, jonka sanoma kuului näin: ”Vanha elokuva on kuollut. Me uskomme uuteen elokuvaan.” 

Seuraavalla vuosikymmenellä joukko tämän sukupolven saksalaisohjaajista nousi kansainväliseen maineeseen art house -elokuvillaan. Heitä olivat muun muassa Rainer Werner Fassbinder, Wim Wenders, Margarethe von Trotta ja Volker Schlöndorff. 

Schlöndorff on rakentanut lähes koko ohjaajanuransa vahvalle kirjalliselle pohjalle. Suurin osa hänen elokuvistaan perustuu arvostettuihin romaaneihin tai näytelmiin. Maineikkain on Günter Grassin romaanin perustuva Peltirumpu vuodelta 1979. 

Sveitsiläiskirjailija Max Frischin romaanista Homo Faber Schlöndorff teki 1991 elokuvan Matkaaja. Myös hänen uusin ohjaustyönsä Return to Montauk perustuu löyhästi Frischin teokseen Montauk (1975)."

Pertti Avola, HS

 

Ohjaus: Volker Schlöndorff

Käsikirjoitus: Volker Schlöndorff, Colm Tóibín

Näyttelijät: Stellan Skarsgård, Nina Hoss, Niels Arestrup, Susanne Wolff, Bronagh Gallagher, Rebecca Knox

Levittäjä: Atlantic Film

Kieli: Saksa, irlanti, ranska. Tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.

 

1h 46min K-7
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä