Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus

Kautta likaisten varpaitteni…  

Harmaahapsinen Rölli ja nuori Juurakko-tyttö ovat ystävystyneet huomattuaan, että heitä yhdistää samanlainen tausta. He molemmat ovat aikoinaan tippuneet taivaalta pienissä nyyteissä. Rölli putosi vanhan variksen nokasta ja Juurakko tipahti haikaralta. Kumpikaan heistä ei tiedä, mistä he tarkalleen ovat tulleet ja mihin he alun perin olivat matkalla.

Yllättäen Rölli ja Juurakko saavat kuulla uskomattoman uutisen: jossain kaukana, vuorten, metsien ja meren toisella puolella, on paikka nimeltään Kaikkien Aikojen Alku. Sieltä haikarat lähtevät aina viemään pieniä vauvoja nyyteissään uusiin koteihinsa. Röllin ja Juurakon uteliaisuus herää. 

Ystävykset heittäytyvät yhteiseen seikkailuun ja lähtevät matkalle kohti Kaikkien Aikojen Alkua. He ylittävät lumihuippuisen Ikivuoriston, samoavat läpi satumaisen Ikimetsän ja lämpöä väreilevän Ikiaavikon. He purjehtivat kaarnalautalla valtavien Kelluvien kallioiden ohi ja löytävät tiensä sinisenä välkehtivälle Loputtomalle merelle.

Unohtumaton seikkailu opettaa ystävyksille, että suuria haaveita ei voi saavuttaa pelkällä uhmalla ja itsepäisyydellä. Elämässä tarvitaan myös ymmärrystä ja oikeudenmukaisuutta.

 

”Pitkän kokemuksen tuoma varma ote tuntuu läpi elokuvan. Erityisesti (Allu) Tuppurainen on läpeensä luonteva ja turvallisen tuttu metsänpeikkona, jonka ilkikurista temperamenttia ikä tai harmaat hiukset eivät ole tasoittaneet. –  Erikoistehostein ja vaihtelevilla kuvauspaikoilla toteutetut seikkailuosuudet ovat komeita… – …oikeaa sadun tenhoa.”

Anna Möttölä, HS

 

Tietoa kasvattajalle media-avain.fi -sivustolta, täällä lisää myös elokuvan myönteisistä viesteistä (4/5) sekä ikäsuositushaitari.

Rölli-peikko on jakanut omalaatuista elämänfilosofiaansa TV-sarjan, laulujen ja elokuvien välityksellä jo 1980-luvulta. Monelle sukupolvelle tuttu hahmo tarjoaa hedelmällisen pohjan aikuisen ja lapsen yhteiselle elokuvakokemukselle. Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus -elokuvan päähenkilöissä on reilusti hyvää roolimalliainesta. Rauhaisa Rölli on sympaattinen hahmo, jonka vallitsevia luonteenpiirteitä ovat kiltteys (vaikka hän ajattelee olevansa hirmuinen) ja myötätunto omituisiakin otuksia kohtaan. Juurakko on päättäväinen ja sinnikäs. Mauno Mato vastaa vauhdikkaasta sekoilusta, mutta myös hän pysähtyy kuuntelemaan ystäviään. Kukaan ei jätä kaveria pulaan. Pulmatilanteet ratkaistaan yhteistyöllä, nokkeluudella ja reilulla pelillä.

Tarinasta välittyy kunnioittava suhtautuminen luontoon. Ympäristön monimuotoisuutta korostavat hauskat eläinsivuhahmot sekä erilaiset tapahtumapaikat suomalaisesta havumetsästä kuumaan aavikkoon. Seikkailu on pienellekin selkeää seurattavaa. Sadulle tyypillisesti elokuva ruokkii mielikuvitusta ja herättää pohtimaan isoja kysymyksiä mm. perheen merkityksestä. Lämmin tunnelma ja huumori kantavat läpi koko elokuvan.


Ohjaus: Taavi Vartia 

Käsikirjoitus: Taavi Vartia 

Näyttelijät: 
Rölli Allu Tuppurainen
Juurakko Linnéa Röhr
Milli Menninkäinen/Usvasaaren neito Alina Tomnikov
Usvasaaren poika Amos Brotherus
Kylän Vanhin Turkka Mastomäki
Laulunopettaja Krista Kosonen
Sähinä Iina Kuustonen
Seppä Kai Lehtinen
Iso-Rölli Jari Kotilainen 

Levittäjä: Nordisk Film

Kieli: puhumme suomea!

1h 22min K-3
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä