Sademetsän tarina (orig.)

(Il était une forêt)

Luc Jacquetin ohjaama ja käsikirjoittama Sademetsän tarina vie katsojan ennennäkemättömään ja huikean kauniiseen luontomaailmaan. Pingviinien matkasta tuttu Oscar-voittaja Luc Jacquet sukeltaa sademetsän salaisuuksiin yhdessä uraauurtavan kasvitieteilijä ja elokogi Francis Hallén kanssa. Tuloksena on harvinaislaatuinen elokuva esihistoriallisista sademetsistä, joita myös planeettamme suuriksi vihreiksi keuhkoiksi kutsutaan.

Henkeäsalpaava Sademetsän tarina näyttää miten sademetsä syntyy – mikäli ihminen ymmärtää jättää luonnon rauhaan. Katsoja näkee Jacquet´n elokuvan aikana, miten jokseenkin 700 vuotiaana täyteen kukoistukseen yltävä sademetsä syntyy ja kehittyy miltei satametristen jättiläisten hallitsemaksi jylhäksi, elämää kuhisevaksi viidakoksi.

Elokuvan pääosassa on itse sademetsä. Maan pinnalla vallitsee hämärä. Auringon valo ei läpäise lehväkerroksia, joten sademetsä ei ole läpipääsemätön tiheikkö. Hallen mukaan primäärisademetsässä voisi ajella vaikka polkupyörällä, koska aluskasvillisuutta ei juuri ole. Elämä kihisee orkideamattojen koristamissa riippuvissa puutarhoissa ylhäällä latvustoissa, mihin aurinko pääsee paistamaan täydellä teholla. Sademetsän pohjalla taistelu energiasta on niin kovaa, että jokaisesta putoavasta lehdestä käydään alituista kamppailua.

Sademetsän tarina on kuvattu Amazonin latvoilla Perun viidakoissa sekä Kongo-joen viidakoissa Gabonissa. Perussa kuvausryhmän päämajana oli säätutkimusasema Camp Pakitza joka sijaitsee Manu-joen varrella, samaiselta joelta nimensä saaneessa kansallispuistossa. Gabonissa kuvausryhmä löysi parhaat sademetsät Ivindon ja Loangon kansallispuistoista.

Jacquet käyttää uusimpia kameratekniikoita ja yhdistää mukaan tehosteita. Olisi mahdotonta istua sademetsän laidalla ihailemassa viidakon syntyä 700 vuoden ajan, mutta Jacquet tiivistää meille vuosisadat puolitoistatuntiseen. Vaikutelma on pökerryttävän ällistyttävä.

1h 18min K-3
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä