Seniorikino: Suojelijat

(Les Gardiennes)

Seniorikino ke 25.4. klo 15, liput 6 €, avoin kaikille!

***

"Vähäeleinen ranskalaiselokuva kertoo harvinaisesta aiheesta – naiset tekivät sota-aikana raskaita töitä miesten ollessa rintamalla. Xavier Beauvois’n elokuva näyttää ensimmäisen maailmansodan todellisuuden kotirintaman näkökulmasta." ★★★★ HS

1915. Paridierien tilan elämä on muuttunut dramaattisesti miesten lähdettyä sotimaan. Hortense Sandrail ja tytär Solange tekevät töitä aamusta iltaan selvitäkseen, mutta sadonkorjuun aikaan työmäärä tulee ylivoimaiseksi. Hortense Sandrail päättää palkata apulaisen.

Suojelijat on Jumalista ja ihmisistä -elokuvan ohjanneen Xavier Beauvois'n uusi herkkä ja upeissa kuvissa hehkuva elokuva.

 

"Useampi muistaa hänen (ohjaajan) vaikuttavan elokuvansa Jumalista ja ihmisistä (2010), joka kertoi Algeriassa asuvista trappistimunkeista. – Beauvois’n pelkistetty ihmiskuva on tunnistettavissa myös Suojelijoissa. Myös siinä puhutaan vähän, mutta näyttelijöiden kasvojen takaa voi nähdä tunteiden myllerryksen ja melkein kuulla heidän ajatuksensa. Musiikkia käytetään vain hetkittäin.

Suojelijat perustuu Ernest Pérochonin romaaniin, joka ilmestyi vuonna 1924 ja kuvasi varsin tuoreeltaan ensimmäisen maailmansodan aikaisia tapahtumia maatilalla.

– Beauvois on vahvimmillaan, kun hän keskittyy vain kuvaamaan hetkeä ja ihmisiä työn ­äärellä."

– ★★★★ Leena Virtanen, HS

"Laajakulman käyttö ja kauniiden panoraamakuvien hyödyntäminen sekä arjen askareiden yksityiskohtien kuvaus hivelevät esteetikon silmää. 

– Hyvää elokuvassa ovat etenkin naisnäyttelijöiden hienot roolisuoritukset. 

Suojelijat on tarina rohkeista valinnoista ja sitä kautta mahdollisuudesta laajentaa naisen roolia. Rikkomalla naiselle valmiiksi asetettujen roolien raameja, nainen saattoi suursodan jälkeisessä Ranskassakin siirtyä objektista subjektiksi, aktiiviseksi toimijaksi yhteiskunnassa."

Susanna Karhapää, Episodi

 

Ohjaus: Xavier Beauvois

Näyttelijät: Nathalie Baye, Laura Smet, Iris Bry

Levittäjä: Cinema Mondo

Kieli: Ranska, tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.

 


Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

2h 18min K-12 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä