Seniorikino: Talo meren rannalla

(La Villa)

Seniorikinossa ke 12.9. klo 15, liput 6 €, näytös on avoin kaikille!

"Guédiguian tuntee Marseillen seudun ja sen ihmiset niin hyvin, että hänen ohjaustyönsä lähenevät jo nykypäivän kansatiedettä." ★★★★ HS

Ranskalaismestari Robert Guédiguianin (Kilimandjaron lumet, Marie-Jon kaksi rakastajaa) lämmin draamaelokuva Talo meren rannalla vie katsojan Välimeren rannalle Marseilleen, jossa vanha herra omistaa pittoreskin huvilan.

Hänen kolme keski-ikäistä lastaan kokoontuu tutulle kotitalolle isän viimeisiksi päiviksi. Pariisilaistunut Angela on tehnyt uran näyttelijättärenä, Joseph on hiljan rakastunut itseään nolostuttavissa määrin nuorempaan naiseen ja Armand, sisarusparvesta ainoa, joka on jäänyt kotikonnuille läpi vuosien, pitää hengissä perheen pientä rantaravintolaa. Päivät lapsuudesta tuttuakin tutummalla rannalla saavat sisarukset punnitsemaan mitä vuodet ja vuosikymmenet ovat heille antaneet – ja mitä ottaneet. Ja mitä heille on jäänyt perinnöksi isältä, jonka humaaneista ideaaleista on maailman muuttuminen ottanut mittaa.

Elämää tutkiskeleva, haikeansuloinen ja viisas elokuva sijoittuu Marseilleen, ranskalaisen ohjaajaveteraani Guédiguianin rakastamaan kotimaisemaan. Luotettuja ovat myös hänen näyttelijänsä Ariane Ascaride, Gérard Meylan ja Jean-Pierre Darroussin sekä rikkumaton uskonsa perheeseen, rakkauteen ja ihmisen hyvyyteen.

 

"Ranskalainen Robert Guédiguian, britti Kenneth Loach, belgialaiset Dardennen veljekset ja Aki Kaurismäki ovat niitä eurooppalaisia elokuvaohjaajia, jotka vielä säännöllisesti tekevät yhteiskunnallisesti suuntautuneita elokuvia.

– Talo meren rannalla on elokuva muistoista, uusista mahdollisuuksista, menneestä ja myös muuttuvasta maailmasta ja hieman pakolaisongelmastakin. – Tällä kertaa Guédiguian ei kuitenkaan ota voimakkaasti kantaa yhteiskunnallisesti vaan kuvaa enemmän henkilöidensä asenteita ja niiden muuttumista. 

– Talo meren rannalla on hyvin tasapainoinen, järkevästi kirjoitettu tarina ihmisistä taitekohdassa. Guédiguian antaa kertomuksen ja tunteiden soljua luontevasti ja korostelematta, jälleen kerran korostaen ihmisten luontaista hyvyyttä ja kykyä myönteisyyteen.

Meren läheisyys ja kalastusperinne tuovat Taloon meren rannalla oman merkittävän lisänsä.

Elokuvassa ei ole mitään falskia tai pakotettua. Guédiguian tuntee Marseillen seudun ja sen ihmiset niin hyvin, että hänen ohjaustyönsä lähenevät jo nykypäivän kansatiedettä."

★★★★ Pertti Avola, HS

"…one of his most satisfying recent films, and indeed the darkest. […] lovers of French auteur cinema in a downbeat, classical vein will make an appreciative niche audience."

– Screendaily


"Robert Guédiguian delivers a hopeful, heartfelt portrait of three later-life siblings finding unexpected renewal in their childhood home. –  The film feels like the work of a filmmaker gazing back over his own filmography as one might across a sparkling blue sea, and observing its tides."

– Variety

 

Ohjaus: Robert Guédiguian

Käsikirjoitus: Robert Guédiguian, Serge Valletti

Näyttelijät: Ariane Ascaride, Jean-Pierre Darroussin, Gérard Meylan, Jacques Boudet, Anaïs Demoustier, Robinson Stévenin, Yann Tregouët, Geneviève Mnich, Fred Ulysse, Diouc Koma

Levittäjä: Atlantic Film

Kieli: Ranska, arabia. Tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi. 

 

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 47min K-7 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä