Star Wars: The Last Jedi 2D

(Star Wars: The Last Jedi)

"Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa. Tähtien sodan taika on edelleen tallella – uudessa The Last Jedi -elokuvassa paremmin kuin aikoihin." ★★★★ HS

Esitämme sekä 2D- että 3D-versiota. 3D-version näytökset löydät täältä!

Lucasfilmin elokuva Star Wars: The Last Jedi jatkaa Skywalker-saagaa, kun The Force Awakens -elokuvan tutut sankarit ja galaksin legendat liittyvät yhdessä eeppiseen seikkailuun, joka avaa ikiaikaisia Voimaa koskevia arvoituksia sekä järkyttäviä menneisyyden salaisuuksia.

 

"THE FORCE AWAKENS oli suhteellisen toimiva käynnistys uusille Tähtien sodille. Vanhaa fania hiveli tyylikäs tapa, jolla alkuperäisiä kunnioitettiin – ­aina merkittäviin rooleihin tuoduista vanhoista näyttelijöistä pieniin yksityiskohtiin. 

Kylmäkiskoisen ja puuduttavan tietokone-efektivyörytyksen sijaan elokuvassa oli vanhanaikaisen seikkailuelokuvan lämpöä. Siinä oli jopa käytetty perinteisiä, käsityönä tehtyjä lavasteita ja tehosteita. 

– TEKIJÄT ovat kuitenkin tajunneet, että tehosterymistely on lopulta vain osa Tähtien sotien viehätystä. Erinomaiselle tasolle elokuvan nostavat sen maailma ja hahmot. Ne on jokaista taustalla pörräävää söpöä pikkuoliota myöten niin suurella rakkaudella ja ymmärryksellä luotu, ettei elokuvasta voi olla nauttimatta sen heikkouksista huolimatta. 

– Näyttelijöistä sekä uudet että vanhat nimet suoriutuvat yhtä hyvin. Ridley, Boyega ja Isaac ovat viimeistään nyt lunastaneet paikkansa Tähtien sota -sankarikolmikkona. 

Sykähdyttävintä on silti seurata Hamillin ja etenkin Fisherin työskentelyä. Vuosikymmeniksi b-elokuviin ja piirrettyjen äänirooleihin jämähtänyt Hamill näyttää, että karismaa löytyy kuin keneltä tahansa veteraaninäyttelijältä. Ilahduttavan paljon tilaa elokuvassa on saanut myös vuosi sitten kuollut Fisher, jonka viimeiseksi elokuvaksi The Last Jedi jäi. 

– SUURIN kiitos The Last Jedin toimivuudesta kuulunee käsikirjoituksestakin vastaavalle ohjaaja Rian Johnsonille. Elokuva on harvinaisen tasapainoinen keitos huumoria ja vakavahenkistä satuseikkailua. Vitsit onnistuvat olemaan aidosti hauskoja ja juonenkäänteet välillä jopa yllättäviä. Aina ei osaa olla etukäteen varma, kuka hahmoista selviää ja kuka ei. Tämän kokoluokan viihdeleffassa se ei ole mikään itsestäänselvyys. 

Rogue Onen tavoin The Last Jedi onnistuu ulottamaan kokonaisuuteen pieniä viittauksia tosimaailmaan ja muistuttamaan, ettei kaikki ole aina aivan mustavalkoista – kuitenkin satumaailmassa turvallisesti pysytellen." 

★★★★ Juha Typpö, HS

"Yllätyksiä on luvassa runsain mitoin. Ohjaaja-käsikirjoittaja Rian Johnson on onnistunut uusimaan Star Warseille tyypillisiä juonikulkuja mukavalla tavalla, eikä The Force Awakensissa nähtyjä tuttuja, jopa uusiokäytöltä tuntuvia palasia ole oikeastaan enää kovinkaan paljon mukana. Tietenkin elokuvan universumi on kaikille tuttu, ja onhan tässä jonkin verran Imperiumin vastaiskua, mutta silti The Last Jedi on ihan oma kokonaisuutensa.

Elokuvan tunnelmaa voi tosin kuvailla ristiriitaiseksi, jopa melko jakomielitautiseksi. Siinä on yllättävän synkkiä ja ikäviä teemoja, joita nähtiin jo ensimmäisessä uudessa spinoff-elokuvassa Rogue One: A Star Wars Storyssa. Johnson on halunnut keventää painostavaa tunnelmaa tuomalla mukaan muun muassa slapstick-huumoria ja muita hieman vieraampia elementtejä. Ottaapa The Last Jedi välillä myös kantaa yhteiskunnallisiin asioihin, melko voimakkaastikin.

– Kaiken kaikkiaan The Last Jedi on kuitenkin hyvä scifileffa ja oiva Star Wars -raina. Se on uskomattoman komean näköinen spektaakkeli, jota ei kannata ohittaa. Se on nörttien päiväuni, faneille pakkokatsottavaa ja kyllähän Tähtien sota kuuluu jo yleissivistykseenkin."

★★★★ Niko Ikonen, Episodi

 

Ohjaus & käsikirjoitus: Rian Johnson

Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland

Kieli: Englanti, tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

2h 32min K-12 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä