Taidenäyttely: Impressionistit

(Exhibition on Screen: The Impressionists)

Taidenäyttely valkokankaalla: Impressionistit - Pariisin Musée du Luxembourgista, Lontoon National Gallerystä ja Philadelphian Museum of Artista

He ovat maailman suosituimpia kuvataiteilijoita. Cezannen, Monet'n, Degas'n ja heidän maanmiestensä töistä maksetaan kymmeniä miljoonia euroja. Mutta keitä he oikeasti olivat? Miksi ja miten he maalasivat taulunsa? Mikä on heidän kestävän viehätyksensä salaisuus?

Vastatakseen näihin kysymyksiin ovat dokumentintekijät päässeet tutustumaan uuteen suurnäyttelyyn, joka keskittyy 1800-luvun pariisilaiseen taiteenkerääjään Paul Durand-Rueliin, jolla oli suuri merkitys impressionistien taiteen tunnetuksi tekemisessä. Nyt nähtävä näyttely on kenties kattavin koskaan impressionisteista järjestetty. Durand-Ruelin rohkea päätös järjestää impressionistien näyttely New Yorkissa vuonna 1886 tutustutti valistuneet varakkaat amerikkalaiset moderniin ranskalaiseen maalaustaiteeseen. Hän ei vain täyttänyt merkittäviä amerikkalaisia gallerioita impressionistien mestariteoksilla, vaan myös piti taidesuunnan elossa aikana, jolloin sen täydellinen epäonnistuminen oli lähellä. Dokumentti kertoo taiteenkerääjän ja impressionistien tarinan rinta rinnan.

 

Taidenäyttely valkokankaalla tuo kuuluisat kuvataiteilijat ja heidän teoksensa valkokankaiden kautta kaikkien nähtäväksi asiantuntijaselostusten kera. Phil Grabskyn ohjaamat viisi näyttely- ja museodokumenttia on kuvattu maailman tärkeimpiin kuuluvissa taidemuseoissa nimenomaan elokuvateatteriesityksiä varten. Mukana kierroksilla on asiantuntijoiden haastatteluja ja mahdollisuus kurkistaa näyttelyiden kulisseihin.

Kaikissa Exhibition On Screen -taidenäyttelyesityksissä on englanninkielinen tekstitys (puhekielenä englannin lisäksi mm. hollantia ja ranskaa).

- - -

Taidenäyttely valkokankaalla -sarja jatkaa kysynnän mukaan, joten kertokaa mielellään toiveenne, mitä muita sarjan osia haluaisitte nähdä! Tietoa muista osista löydät tältä verkkosivulta ja tästä esitteestä: StoryHill_Taidenayttely_valkokankaalla.pdf

Palautteet: info@kinotapiola.fi

- - -

Ohjaus: Phil Grabsky

Kieli: hollanti, ranska, englanti

Tekstityksen kieli: englanti

1h 30min K-3
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä