Takaisin pintaan

Näytöksessä vierailijana elokuvan tuottaja Juho Harjula! Elokuvan jälkeen yleisökeskustelu.

Takaisin pintaan kertoo neljästä suomalaisesta sukeltajasta ja heidän tovereistaan, jotka viranomaisia uhmaten hakevat menehtyneet ystävänsä vedenalaisesta luolasta kotiin.

Luolasukellusryhmä kohtaa pahimman painajaisensa, kun kaksi ryhmän jäsentä menehtyy syvälle luolaan Norjassa. Onnettomuudesta selvinneet sukeltajat päättävät koota oman pelastusryhmän ja hakea menehtyneet ystävänsä luolasta pois sen jälkeen, kun kansainvälisesti koordinoitu nosto-operaatio todetaan liian vaaralliseksi. Hengenvaarallinen sukellus joudutaan suorittamaan sekä viranomaisilta että uutisvälineiltä salassa. Sukeltajat ovat kokeneita ammattilaisia, jotka ovat tehneet luolasukelluksia jo vuosien ajan. Tämänkertaista sukellusta ei kuitenkaan voi verrata aiempiin. He joutuvat kohtaamaan menehtyneet ystävansä äärimmäisissa olosuhteissa, joista ovat itse selvinneet hengissä vain muutamia viikkoja aiemmin. Ryhmä on kuitenkin määrätietoisesti päättänyt tuoda ystävänsä takaisin kotiin.

Elokuvassa salaista operaatiota seurataan useiden kameroiden avulla sukeltajien rinnalla sekä veden pinnalla että syvällä pinnan alla.

Takaisin pintaan on tarina hengenvaarallisesta operaatiosta ja pyyteettömästä ystävyydestä, jossa kaveria ei jätetä, edes oman hengen uhalla.

 

”Vaikuttava dokumentti ystävyydestä ja rohkeudesta äärimmäisissä olosuhteissa”
★★★★★
- SA, MeNaiset

”Takaisin pintaan on kertomus suomalaisesta sankaruudesta”
★★★★
- Antti Selkokari, Aamulehti

 

“Huikeiden vedenalaisten kuvien ansiosta katsojakin pääsee sukeltajien matkaan kurkistamaan Pluran onkaloiden poikkeuksellisen kirkkaisiin vesiin. Reina osoittaa hyvää harkintaa kuvien käytössä. Vainajien nosto-operaation yksityiskohdat jäävät viitteellisiksi. Asioilla ei mässäillä tai kauhistella, eikä niillä moralisoida. Elokuvan teemoista esiin nousee selviytyjien suhtautuminen suruun ja menetykseen. Ei voi kuin hämmästellä miesten luonteen lujuutta, määrätietoisuutta ja teräksisiä hermoja. “  

★★★★ Matti Koskinen, HS

 

Ohjaus: Juan Reina 

Käsikirjoitus: Juan Reina 

Sukeltajat: Patrik Grönqvist, Kai Känkänen, Sami Paakkarinen, Vesa Rantanen 

Kuvaus: Jarkko M. Virtanen, Tuukka Kovasiipi

Levittäjä: B-Plan / Bufo

1h 22min K-3
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä