The Dancer

(La Danseuse)

Tositapahtumiin perustuva The Dancer kertoo modernin tanssin edelläkävijän, niin varhaisia elokuvantekijöitä kuin taidemaalareitakin innoittaneen tanssijatar Loïe Fullerin tarinan.

Fuller oli sukupolvensa symboli ja aikansa vallankumouksellinen. Tätä serpentiinitanssin kehittäjää, tanssitaiteen sensaatioksi ja lopulta ikoniksi noussutta naista esittää suvereenisti näyttelijämuusikko Soko. Hänen kilpailijaansa Isadora Duncania näyttelee ylistystä roolistaan kerännyt Lily‑Rose Depp, Johnny Deppin tytär. Häikäisevät Soko ja Depp suorastaan säkenöivät kilpaa vaativissa ja fyysisissä rooleissaan.

Jody Sperlingin luomat visuaalisesti säväyttävät kuvat ja lumoavat koreografiat herättävät henkiin Fullerin ainutlaatuisen tanssityylin, jossa yhdistyvät niin silkki, peilit kuin värivalotkin.

Stéphanie Di Giuston esikoisohjaus on hämmästyttävän valmis, harkittu ja näkemyksellisesti tehty. Lopputuloksena on todellista tanssin juhlaa: valkokankaan näyttävimpiin lukeutuvat tanssikohtaukset aiheuttavat kylmiä väreitä kauneudellaan, samalla kun toinen toistaan upeammat mekot hivelevät silmiä.

 

★★★★★ "SUURENMOINEN ELOKUVA" Femme Actuelle

★★★★ "LILY-ROSE DEPP ON LUMOAVA" Elle

“Vuosisadan vaihteessa amerikkalainen Loïe Fuller ryhtyi luomaan omanlaistaan tanssitaidetta, ja samalla hän innostui kokeilemaan sähkövaloja. Hän verhoutui lavalla suureen valkoiseen kankaaseen, jota hän liikutteli pitkillä kepeillä. Kankaaseen kohdistettiin kirkkaita valoja, ja tuloksena oli ennennäkemätön spektaakkeli.

Amerikkalaiset kohtelivat Fulleria tylysti, joten hän päätyi Pariisiin, jossa häntä arvostettiin nimenomaan taiteilijana. Nykytanssi oli syntymäisillään. Samoihin aikoihin toinen amerikkalaistanssija, Isadora Duncan vapautti itsensä baletin ja korsettien kahleista.

Ranskalaisen Stéphanie Di Giuston vahvatunnelmainen esikoiselokuva kertoo Fullerin erikoisesta elämästä, johon myös Duncan nivoutuu. Duncanista tuli historiankirjoissa suurempi legenda, mutta Di Giuston elokuva muistuttaa, että Fuller keksi kaiken aivan yksin. Hän, jos kuka, oli edelläkävijä.

– Ohjaaja ei ole arkaillut myöskään roolituksessa. Pääosaa esittää ranskalainen muusikko-näyttelijä Soko, joka on vilahtanut julkisuudessa näyttelijä Kristen Stewartin tyttöystävänä. Soko on paitsi vakuuttava näyttelijä myös fyysisesti juuri sopiva Fullerin rooliin: voimakas mutta joustava, kiehtovan ristiriitainen yhdistelmä rohkeutta ja epävarmuutta.

Isadora Duncanina nähdään gasellimainen Lily-Rose Depp, Johnny Deppin ja Vanessa Paradisin armoitettu geeniristeytys. Hän ei vastaa mielikuvaa Duncanista, mutta tuo hienon kontrastin Fullerin alkukantaisuudelle.”

★★★★ Leena Virtanen, HS

 

Ohjaus: Stéphanie Di Giusto

Käsikirjoitus: Stéphanie Di Giusto, Thomas Bidegain ja Sarah Thibau (Giovanni Listan romaanin pohjalta)

Näyttelijät: Soko, Lily-Rose Depp, Gaspard Ulliel, Mélanie Thierry

Kieli: Ranska, englanti. Tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.

Levittäjä: Cinemanse 

 

1h 54min K-12 Seksuaalista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä Päihteet/huumeet
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä