The Florida Project

"tasapainoinen ja omintakeinen elokuva, johon luova lapsinäyttelijöiden käyttö tuo omanlaistaan dokumentaarisuutta." ★★★★ HS

The Florida Project kertoo 6-vuotiaan Mooneen kesästä, joka on täynnä ihmeitä ja seikkailuja aikuisten painiessa vastoinkäymisten kanssa.

Halley (Bria Vinaite) ja hänen 6-vuotias tyttärensä Moonee (loistava Brooklynn Prince) asuvat vaatimattomissa oloissa The Magic Castle Motelissa, jota johtaa Bobby (Willem Dafoe), kovan ulkokuorensa alla kiltti ja hyväsydäminen mies. Vaikka olot ovat karut, neuvokas Moonee onnistuu omalla tavallaan tekemään elämästä yhtä juhlaa. Lasten loputtomilta tuntuvat kesäpäivät täyttyvät seikkailuista, samalla kun nuori äiti Halley turvautuu yhä vaarallisempiin keinoihin selviytyä koruttomasta arjesta.

Kriitikoiden ylistämä The Florida Project on vuoden pakahduttavin elokuva elämästä aivan Disney Worldin satumaailman kupeessa ja unelmien ulottumattomissa. Willem Dafoe sai roolistaan Oscar-ehdokkuuden (paras miessivuosa). Oscarit jaetaan 4.3.2018.

 

"The Florida Project näyttää Disney Worldin naapuritodellisuuden, jossa prostituoidun tytär rakentaa omaa satumaailmaansa.  – The Florida Project tarjoaa sellaisen viipaleen amerikkalaista elämää, jota elokuvissa harvemmin nähdään.

– Moonee ja hänen ystävänsä Jancey ja Scotty ovat tarinan keskiössä, ja vaikka heidän pienet pahantekonsa ja kommelluksensa ovat usein huvittavia, Baker ei väännä lapsista varsinaista komediaa. Käsikirjoittajakumppaninsa Chris Bergochin kanssa hän yrittää uppoutua lasten mielikuvitukseen ja tarkastella sitä, miten he luovat vaatimattomista oloista oman Disney Worldinsa lehmäsafareineen ja kummitustaloineen.

Tuloksena on tasapainoinen ja omintakeinen elokuva, johon luova lapsinäyttelijöiden käyttö tuo omanlaistaan dokumentaarisuutta. Samoin kuvauspaikkoina käytetyt, Disney Worldin liepeillä sijaitsevat räikeät turistirysät ja oheistuotekaupat.

Lapset ovat luontevia, mutta muutenkin The Florida Project on erittäin hyvin näytelty. Ensimmäisen elokuvaroolinsa tekevä, liettualaissyntyinen Bria Vinaite tuo Halleyn rooliin vimmaa, särmää ja lämpöä. Hän tuntuu tietävän omakohtaisesti mistä aineksista roolityönsä rakentaa.

Yli sata elokuvaroolia urallaan tehnyt Willem Dafoe on aivan erinomainen Bobbyna, joka joutuu tasapainoilemaan motellinjohtajan velvollisuuksien ja oman myötätuntonsa välillä.

Dafoe onkin saanut jo useita pienempiä palkintoja roolityöstään. Isommista palkinnoista Golden Globea ei tullut, mutta ehkä Oscareissa napsahtaa."

★★★★ Pertti Avola, HS 

"[…] thrillingly vibrant. A child’s sense of wonder is at the heart of Sean Baker’s joyful story of people living on the impoverished fringes of Florida’s tourist traps.

– […]another superbly sympathetic portrait of marginalised experience from a film-maker whose great triumph is that he never feels like a tourist. This is Moonee’s world, and for a couple of hours at least, we are privileged to live in it."

★★★★★ Mark Kermode, The Guardian

 

Ohjaus: Sean Baker

Käsikirjoitus: Sean Baker, Chris Bergoch

Näyttelijät: Willem Dafoe, Brooklynn Prince, Bria Vinaite

Levittäjä: Finnkino Oy

Kieli: Englanti, espanja, portugali. Tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

1h 51min K-12 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
   

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu näytöspäivinä arkisin klo 17 ja viikonloppuisin puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  Seniorikinokeskiviikkoisin avaamme klo 14.

   

  Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

   

  Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä